Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Άγιο Φως: Θρίλερ με τη μεταφορά του στην Κύπρο! Ατύχημα στο αεροπλάνο


- Περιπετειώδης η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Κύπρο
- Ένα ατύχημα ακύρωσε την πτήση που ήταν προγραμματισμένη να το μεταφέρει από το Τελ Αβίβ
- Αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με σκοπό να παραλάβει το Άγιο Φως και τους επιβάτες

Με καθυστέρηση θα έρθει φέτος το Άγιο Φως στην Κύπρο, αφού δεν έφτασε τελικά στις 6.30μ.μ., όπως αναμενόταν, στο Παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας από τον Πανάγιο Τάφο. Ένα ατύχημα σταμάτησε την πτήση που θα μετέφερε το Άγιο Φως από το Τελ Αβίβ στην Κύπρο. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο το αεροσκάφος που ήταν προγραμματισμένο να κάνει την πτήση, δεν απογειώθηκε λόγω του ότι κρίθηκε μη ασφαλές το να ταξιδέψει.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τον δίαυλο απογείωσης, όταν συγκρούστηκε με όχημα που βρισκόταν κοντά στο δίαυλο. Από τη σύγκρουση δημιουργήθηκε πρόβλημα στον τροχό του αεροσκάφους.

Οι αρμόδιες Αρχές αμέσως βρέθηκαν σε συζητήσεις για να εξευρεθεί εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς για το Άγιο Φως, καθώς όλα τα ιδιωτικά αεροσκάφη ήταν κατειλημμένα και αυτό δημιουργούσε επιπρόσθετο πρόβλημα. Τελικά αναχώρησε άλλο αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με σκοπό να παραλάβει το Άγιο Φως και τους επιβάτες από το Τέλ Αβίβ και να τους μεταφέρει στην Κύπρο.

Ο έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Κύπρω, Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, υπεύθυνος για τη μεταφορά και διανομή του Αγίου Φωτός, εκτίμησε στην κρατική τηλεόραση ότι το Άγιο Φως θα φτάσει στην Κύπρο γύρω στις 10μ.μ. Η Κύπρος θα το υποδέχεται σε ειδική τελετή στο Παλαιό Αεροδρόμιο και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταλαδαμπευτεί στους ναούς σε περισσότερους από 100 δήμους και κοινότητες για την Ακολουθία της Αναστάσεως, με τη βοήθεια δρομέων, μοτοσικλετιστών και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μάλιστα, για δεύτερη χρονιά φέτος, το Άγιο Φως επρόκειτο να μεταφερθεί και δια θαλάσσης στο Λιμανάκι Ζυγίου με τη βοήθεια της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Η καθυστέρηση ωστόσο ενδέχεται να φέρει ανατροπή στον προγραμματισμό.

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου