Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η «νύφη του ISIS»: ζωή-εφιάλτης στην κόλαση του Ισλαμικού Κράτους




Η Ισλάμ με τα δυο της παιδιά στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας που βρίσκεται σήμερα.

Η Ισλάμ Μιτάτ και ο Αχμέτ Χαλίλ γνωρίστηκαν μέσω μιας σελίδας γνωριμιών για μουσουλμάνους. Στην αρχή όλα έμοιαζαν ιδανικά. Όμως το όνειρο δεν κράτησε πολύ. Η ζωή τους ούτε αγάπη είχε, ούτε συμπόνια, ούτε καλό τέλος. Ήταν ζωντανός εφιάλτης. 

Η Ισλάμ Μιτάτ είναι από το Μαρόκο. Ο Αχμέτ Χαλίλ βρετανός υπήκοος με καταγωγή από την Καμπούλ του Αφγανιστάν. 

Το όνειρο της Μιτάτ ήταν να κάνει καριέρα ως σχεδιάστρια μόδας. Πίστεψε ότι η βρετανική υπηκοότητα του Αχμέτ θα ήταν το διαβατήριό της για μια καλύτερη ζωή μακριά από τη μικρή της πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.

Η Ισλάμ Μιτάτ - πηγή: CNNi

Λίγους μήνες μετά την πρώτη διαδικτυακή γνωριμία, ο Χαλίλ ταξίδεψε στο Μαρόκο για να την συναντήσει, με μια γυναίκα, που όπως ισχυρίστηκε, ήταν η αδελφή του. Γνώρισε την οικογένεια της Μιτάτ και της έκανε πρόταση γάμου. Για να τους πείσει μάλιστα ότι ήταν καλός γαμπρός και είχε καλές προθέσεις, τους είχε δείξει και τις καταθέσεις του στην τράπεζα.

«Ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος», λέει η Μιτάτ μιλώντας στο CNNi, παρότι πριν περάσει πολύς καιρός της επέβαλε ν' αντικαταστήσει τα παντελόνια της με μακριά φουστάνια.

Μετά το γάμο τους πήγαν στο Ντουμπάι κι από εκεί στη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν για να γνωρίσει η Μιτάτ την οικογένεια του συζύγου της. Έμειναν για έναν μήνα στην πόλη κι έπειτα επέστρεψαν στο Μαρόκο. Εκείνος ξανάφυγε για το Ντουμπάι απ' όπου και της τηλεφώνησε καλώντας την να πάει κι εκείνη, καθώς, όπως της είπε, του προέκυψε μια δουλειά στην Τουρκία και επ' ευκαιρία θα μπορούσαν να κάνουν και λίγες διακοπές. Της υποσχέθηκε μάλιστα πως της ετοιμάζει μια έκπληξη.

«Διακοπές» στην Τουρκία

Αντί για διακοπές όπως της είχε υποσχεθεί, εκείνος την οδήγησε στο Γκαζιαντέπ, την 'πύλη', δηλαδή, από την Τουρκία στα εδάφη των τζιχαντιστών του ISIS.

Το διαβατήριο του Χαλίλ - πηγή: CNNi

Ένας άνδρας που μιλούσε τουρκικά τους οδήγησε σε ένα σπίτι γεμάτο με άγνωστους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ήταν μπερδεμένη, και ρώτησε τις άλλες γυναίκες τι έκαναν εκεί. Της είπαν ότι μεταναστεύουν στη Συρία όπως έχουν καθήκον ως μουσουλμάνες να πράξουν.

Αυτή ήταν η ‘έκπληξη’ που της είχε υποσχεθεί ο Χαλίλ. Να γίνουν 'μετανάστες' και να ενταχθούν στον ISIS. Όταν του εναντιώθηκε, της επιβλήθηκε ως άνδρας της λέγοντας πως πρέπει να τον υπακούει.

Η Μιτάτ ήθελε να ζητήσει βοήθεια από τους Τούρκους στη μεθόριο με τη Συρία, όμως, καθώς πλησίαζαν, οι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ και όλο το γκρουπ βρέθηκε στη Συρία. Το CNNi επικοινώνησε με αξιωματούχους της Τουρκίας για να επιβεβαιώσει το περιστατικό αυτό, ωστόσο η απάντηση που ήρθε ήταν πως δεν μπορούν να μοιράζονται τέτοιου είδους πληροφορίες.

Όντες στο Ισλαμικό Κράτος τους οδήγησαν σε μια πόλη κοντά στη Τζαράμπλους όπου τους υποδέχτηκε ένας άνθρωπος ο οποίος οργάνωνε τέτοιου τύπου ‘μεταναστεύσεις’ μουσουλμάνων. Σύμφωνα με την Μιτάτ, υπήρχαν άνθρωποι από πολλές χώρες: Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Βέλγιο, Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία και Σαουδική Αραβία.

Λίγο καιρό αφότου έφτασαν εκεί, ο Χαλίντ έφυγε για την στρατιωτική του εκπαίδευση, αφήνοντας την Μιτάτ μόνη και έγκυο. Μόλις ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του, ο ISIS τον έστειλε στο μέτωπο. Σκοτώθηκε την επόμενη μέρα κιόλας στη μάχη του Κομπάνι.


Πηγή: Reuters/Stringer (Τζιχαντιστής κρατά τη σημαία του ISIS στους δρόμους της Ράκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου