Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αυτοί είναι οι 12 εγκέφαλοι των Anonymous που έχει στα χέρια του το FBI [εικόνες]


anonymous-fbi-570

«Ακέφαλοι» έμειναν οι Anonymous, αφού συνελήφθησαν από το FBI τα αρχηγικά μέλη της διαδικτυακής οργάνωσης που εδώ και τρία χρόνια επιτίθενται σε ηλεκτρονικούς στόχους.


Τρία χρόνια πριν, η οργάνωση έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από την επίθεσή της στα επίσημα ηλεκτρονικά δεδομένα μεγάλων κυβερνητικών οργανισμών.

Πρόσφατα όμως, πέντε μέλη της Lulz Security, μιας ομάδας χάκερ τα οποία συνελήφθησαν κρίθηκαν ιδιαίτερα «πολύτιμοι» για το FBI. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου για την ηλεκτρονική ασφάλεια Όστιν Μπέργκλας, όλοι οι συλληφθέντες αποδεικνύεται πως αποτελούν μέλη των Anonymous .
Μάλιστα η σύλληψή τους θεωρείται από τον ίδιο τον Μπέργκλας ο λόγος για ον οποίο οι επιθέσεις των διάσημων χάκερ τον τελευταίο καιρόν τείνουν να εξαφανιστούν.
Στην υπόθεση συνέβαλε και ένα πρώην μέλος των Anonymous, γνωστός με το όνομα «Sabu», ο οποίος αφού πρώτα συνελήφθη από τις αρχές στη συνέχεια συνεργάστηκε μαζί τους, οδηγώντας το FBI στους άλλους στόχους.
Όπως υποστηρίζει άρθρο της «Huffington Post», o «Sabu» ξέχασε να αποκρύψει τη διεύθυνση του ΙΡ του με αποτέλεσμα οι αρχές να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στο Lower East Side του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.
Η Huffington Post δημοσιεύει και τις φωτογραφίες μερικών από τους θεωρούμενους ως βασικούς χάκερ που συνελήφθησαν και φαίνεται πώς είναι εγκέφαλοι των Anonymus:
1 από 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου