Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ Πούτιν: Προβληματική χώρα για επενδύσεις η Ελλάδα

Επιφυλάξεις για τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται από Ρώσους και ξένους επενδυτές προς την Ελλάδα εξέφρασε, στη διάρκεια σύσκεψης για την ανάπτυξη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πούτιν: Προβληματική χώρα για επενδύσεις η Ελλάδα



«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.


«Με έκπληξή μου έμαθα ότι σοβαρές επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι αντιμετωπίζει τεράστια χρηματοοικονομικά προβλήματα. Εάν οι επενδυτές επιλέγουν μια τέτοια προφανώς προβληματική χώρα για τις επενδύσεις τους, προτιμώντας την από την Περιφέρεια του Ροστόφ, τότε γεννάται το ερώτημα: Γιατί; Τι δεν είναι εδώ αρκετό;» είπε ο Πούτιν καταλήγοντας ότι ίσως η αιτία να είναι «η συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού» και ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς το θέμα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου