Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Γυναίκα έβγαλε τα μάτια ενός 6χρονου στην Κίνα



Ένας εξάχρονος στην Κίνα δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον νάρκωσαν και του έβγαλαν τα μάτια.

Σύμφωνα με τις Κινεζικές εφημερίδες, το παιδί εξαφανίστηκε το Σάββατο, ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι της οικογένειάς του, σε μία αγροτική περιοχή της επαρχίας Σανσί, στη βόρεια Κίνα και βρέθηκε από τους γονείς του λίγο αργότερα, με το πρόσωπό γεμάτο αίματα. Οι απαγωγείς του, αφού τον νάρκωσαν, του είχαν βγάλει τα μάτια.

Ο μικρός νοσηλεύεται σε μια οφθαλμολογική κλινική και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πλέον τυφλός. «Ρωτάει γιατί είναι τόσο σκοτεινά και γιατί δεν ξημέρωσε ακόμα», δήλωσε ένας θείος του μιλώντας στην Εφημερίδα της Νεολαίας (Πεκίνο).

 Οι αρχές δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής ποια ήταν τα κίνητρα των δραστών.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Κίνα ανέφεραν ότι οι δράστες έβγαλαν τα μάτια του 6χρονου για να  πουλήσουν τους κερατοειδείς σε άτομα που κάνουν παράνομες μεταμοσχεύσεις. Ωστόσο, τα μάτια του παιδιού βρέθηκαν και σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχαν αφαιρεθεί από αυτά οι κερατοειδείς χιτώνες, γεγονός που αποκλείει την πιθανότητα για εμπόριο οργάνων.

Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή ύψους 100.000 γουάν (περίπου 12.200 ευρώ) για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη μιας ύποπτης γυναίκας, η οποία φέρεται ότι απήγαγε το παιδί, το οδήγησε στο δάσος, όπου και του έβγαλε τα μάτια.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου