Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Λίστα με 50 γιατρούς παρέδωσε στο ΣΔΟΕ ο Α. Γεωργιάδης



Με καθυστέρηση δύο ημερών παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ την Παρασκευή η λίστα με τα ονόματα πενήντα γιατρών που εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Στέλιο Στασινόπουλο, επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, να είναι άμεση η διαδικασία και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.


Ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν μπορούν να δοθούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων τους οποίους θέτουμε υπό έλεγχο. Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα. Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και εφόσον προκύψουν ευθύνες, ασφαλώς και οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι θα λάβουν γνώση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. υπουργός, αλλά ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή. Κρίνουμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία σαφέστατα να δείχνουν ενοχή και παρακαλούμε προς κάθε κατεύθυνση σε αυτή τη δύσκολη εποχή να λέμε ποιος φταίει, γιατί φταίει και τότε να δημοσιοποιούμε ονόματα και διευθύνσεις. Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος, κάτι το οποίο δεν είναι στην πρόθεση κανενός». 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου