Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

"Ντου" της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο - Βρήκαν μπιτόνια βενζίνης κι αντιασφυξιογόνες μάσκες

Από τις 6.25 πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης είχε ξεκινήσει η επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια

- Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και στο Πολυτεχνείο και κυρίως σε χώρους όπου έκαναν κατάληψη αντεξουσιαστές
- Άγνωστο αν προηγήθηκε αίτημα από την πρυτανεία ή την εισαγγελία
- Πληροφορίες για 6 προσαγωγές


Σύμφωνα με την αστυνομία: "Από ώρα 06.25 πραγματοποείται ευρεια αστυνομική επιχείρηση πέριξ και εντός των χώρων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου"Αξημέρωτα βγήκαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο μεγάλης έκτασης επιχείρησης στην περιοχή. Δρόμοι έκλεισαν και η επιχείρηση έφτασε μέχρι το Πολυτεχνείο, όπου από τις 6.25 εισέβαλαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία: "Από ώρα 06.25 πραγματοποείται ευρεια αστυνομική επιχείρηση πέριξ και εντός των χώρων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου"
Δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό αν η επέμβαση στο Πολυτεχνείο έγινε μετά από αίτημα της πρυτανείας ή της εισαγγελίας ούτε όμως και ποιος ήταν ο στόχος της μεγάλης έρευνας που ξεκίνησε πριν καλά καλά ξημερώσει.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είναι παρατεταμένες μπροστά στο Πολυτεχνείο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το Ίδρυμα έχουν κλείσει
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είναι παρατεταμένες μπροστά στο Πολυτεχνείο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το Ίδρυμα έχουν κλείσει
Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο είναι κλειστοί.
Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο είναι κλειστοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος της επέμβασης είναι οι καταλήψεις που έχουν γίνει από αντεξουσιαστές σε χώρους του Πολυτεχνείου.
Οι πιθανότερες αιτίες της επέμβαση είναι τρεις: Η συγκέντρωση αλλοδαπών στο χώρο της κατάληψης, το γεγονός οτι πρόσφατα στο Αριστοτέλειο βρέθηκαν μολότοφ και το γεγονός οτι απο το χωρο του πολύτεχνείου εκπέμπει το Indymedia.
Εγιναν 6 προσαγωγές (οι τρεις αλλοδαποί που δηλώνουν Παλαιστίνιοι) ενώ μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου βρέθηκαν μπιτόνια με βενζίνη, στειλιάρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου