Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Συναγερμός εχει σημάνει στη Συρία!


Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές είναι θέμα ώρων η επίθεση κατά της Συρίας.Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε  ότι παραβιάστηκαν τα βασικότερα διεθνή ανθρωπιστικά πρότυπα".
 Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, σε συνέντευξή του, σήμερα στο BBC, «έχουμε μεταφέρει πόρους σε επίκαιρες θέσεις για να μπορούν να εκπληρώσουν και να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε επιλογή θελήσει να κάνει ο πρόεδρος». Στην ερώτηση αν ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει «έτσι απλά», ο Χέιγκελ απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, έτσι απλά».


Ο Αραβικός Σύνδεσμος κατέστησε "εξ ολοκλήρου υπεύθυνη" την συριακή κυβέρνηση για την επίθεση με χημικά όπλα που έγινε την περασμένη εβδομάδα στα περίχωρα της Δαμασκού και ζήτησε να οδηγηθούν ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης οι δράστες της επίθεσης αυτής.

ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να τιμωρήσει αυτούς που έλαβαν την αναίσχυντη απόφαση να ρίξουν αέρια σε αθώους» στη Συρία, όπου «ο εμφύλιος πόλεμος (...) απειλεί την παγκόσμια ειρήνη».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η επίθεση με χημικά αέρια κοντά στη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και είναι ένα τεστ για τη διεθνή κοινότητα. «Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορεί να μένει αναπάντητο. Σήμερα είναι σαφές ότι η διεθνής κοινότητα δοκιμάζεται», τόνισε, δηλώνοντας, ουσιαστικά, «παρών» στην επέμβαση.  


Η Ιταλία απέρριψε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός «μιας πολιτικής λύσης μέσω διαπραγμάτευσης». «Η Ιταλία δεν θα λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική λύση χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε σήμερα η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο στο κοινοβούλιο.

Ψήφισμα, το οποίο θα εγκρίνει τα "απαραίτητα μέτρα" για την προστασία των αμάχων από τη χρήση χημικών όπλων, ετοιμάζεται να φέρει εντός της ημέρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Βρετανία.

Μόνο το 9% των Βρετανών συμφωνεί με αποστολή στρατιωτών.



 Το δυτικό μέτωπο συναντά την αντίδραση της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν που για διαφορετικούς λόγους δεν επιθυμούν στρατιωτική δράση.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν συστηματικά προβάλει το βέτο τους σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που είχαν ως στόχο να ενισχύσουν την πίεση επί του καθεστώτος.

«Η Μόσχα και το Πεκίνο θα καταδικάσουν αναμφίβολα οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση, αλλά η Ουάσινγκτον είναι πεπεισμένη ότι η ανάληψη δράσης κατά της Δαμασκού είναι ηθικά δικαιολογημένη και η στάση αυτοσυγκράτησης που έχει τηρήσει μέχρι στιγμής ο Ομπάμα ενισχύει αυτήν την θέση», σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γκόουαν.


ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου