Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ



 Διπλωματικό θρίλερ εξελίσσετε για το σενάριο επέμβασης στη Συρία

 

 Σήμερα, κατά τη μετάβασή τους προς την πόλη Μουανταμίγια επιθεωρητές του ΟΗΕ δέχτηκαν πυρά από ελεύθερους σκοπευτές κι η συριακή τηλεόραση κάνει λόγο για επίθεση τρομοκρατών.


 Η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης της Ουάσινγκτον στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση και ο ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση κατά τη συνομιλία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

 Το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή στρατιωτικές επιλογές για τη Συρία, αν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιλέξει να υλοποιήσει οποιαδήποτε απ' αυτές, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.Σε περίπτωση που αποφασιστεί στρατιωτική επέμβαση, δεν θα υπάρχει στρατηγική εξόδου. Επί πλέον, εάν το καθεστώς Ασάντ καταρρεύσει, η εξουσία θα περάσει στα χέρια των ισλαμιστών και των μαχητών της Αλ Κάιντα, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στη χώρα μετά τον συριακό στρατό.


Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποίησε Ηνωμένες Πολιτείες να μην παραβιάσουν την "κόκκινη γραμμή" στη Συρία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα είχε "σοβαρές συνέπειες", ενώ ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, είπε πως η συριακή κυβέρνηση γνωστοποίησε στην Τεχεράνη πως θα επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν περιοχές που φέρεται ότι επλήγησαν από χημικά όπλα.

Μια παλαιστινιακή οργάνωση φίλα προσκείμενη στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ απείλησε σήμερα με αντίποινα όσους συμμετάσχουν σε μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Συρίας, την ώρα που μεγάλες δυνάμεις της Δύσης εξετάζουν τις στρατιωτικές επιλογές τους μετά τη χρήση χημικών όπλων που καταγγέλλεται ότι έγινε σε προάστιο της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου