Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται μάλιστα να αυθηθε, δεδομένου ότι ένα 14χρονο αγόρι, που εξαφανίστηκε χθες Κυριακή ενόσω έπαιζε στο νερό στην παραλία του Νιουχέιβεν, στα νερά της Θάλασσας της Μάγχης, θεωρείται πλέον κατά πάσα πιθανότητα νεκρό.



Σε τουλάχιστον 13 ανέρχονται τα θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη βορειοδυτική Ευρώπη, «μαστιγώνοντας» με ισχυρότατους ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, και αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία.

Το πρώτο θύμα ήταν μία 17χρονη κοπέλα, η οποία έχασε τη ζωή της όταν δέντρο καταπλάκωσε το λυόμενο σπίτι όπου κοιμόταν, στην περιοχή του Κεντ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας.όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ακόμα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο προάστιο Χόνσλοου του Λονδίνου από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου, που προκλήθηκε λόγω πτώσης δένδρου. Η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση τριών σπιτιών ενώ ακόμα δύο εστίες υπέστησαν ζημιές.

Ακόμα ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του στο Χέρτφορντσαϊρ.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται μάλιστα να φτάσει τους πέντε, δεδομένου ότι ένα 14χρονο αγόρι, που εξαφανίστηκε χθες Κυριακή ενόσω έπαιζε στο νερό στην παραλία του Νιουχέιβεν, στα νερά της Θάλασσας της Μάγχης, θεωρείται πλέον κατά πάσα πιθανότητα νεκρό.

Έξι άνθρωποι έχουν συνολικά σκοτωθεί στη Γερμανία.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυτικό τμήμα της χώρας, όταν δένδρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν στην πόλη Γκιλζενκίρχεν. Δύο παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο όχημα τραυματίστηκαν.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για δύο ακόμα νεκρούς τη Δευτέρα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, αλλά και δύο άλλους ανθρώπους που πέθαναν στη θάλασσα, ανοιχτά της Γερμανίας, την Κυριακή.

Στη δυτική Γαλλία, μία γυναίκα πνίγηκε όταν παρασύρθηκε στη θάλασσα από τα «φουσκωμένα» νερά στην Μπελ-Ιλ της Βρετάνης.

Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ένα δένδρο έπεσε πάνω της λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τέλος, στη Δανίας, ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από τούβλο βόρεια της Κοπεγχάγης.

Νωρίτερα, οι βρετανικές Αρχές επιβεβαίωναν ότι περίπου 270.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ακόμα 42.000 εστίες παρέμεναν στο σκοτάδι το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια Γαλλία.

Μεγάλο ήταν και το πλήγμα που δέχθηκαν οι μεταφορές.

Τουλάχιστον 130 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το BBC, και ακόμα 50 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Για δεκάδες ακυρώσεις δρομολογίων και σε γερμανικά αεροδρόμια κάνει λόγο το πρακτορείο Associated Press.

Σοβαρότατα προβλήματα καταγράφηκαν και στη λειτουργία των σιδηροδρόμων στη Βρετανία.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου