Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: 46 θερμοκέφαλοι οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία

ΗΠΑ: 46 θερμοκέφαλοι οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει τιτάνιες προσπάθειές προκειμένου η χώρα του να αποφύγει τη στάση πληρωμών, 46 θερμοκέφαλοι απειλούν να βυθίσουν τη χώρα σε χρεοκοπία. 
 
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, το υπερσυντηρητικό κίνημα «Κόμμα του Τσαγιού» είναι αυτό που οδήγησε τις ΗΠΑ στο οικονομικό "blackout" του ομοσπονδιακού κράτους. 
 
 Τα 46 μέλη του είναι τόσο πεισματάρηδες που κατάφεραν ασκώντας έντονες πιέσεις στους Ρεπουμπλικανούς να επιβάλουν τη γνώμη τους. Πολέμιοι του Obamacare έχουν δεσμευτεί ουκ ολίγες φορές δημοσίως ότι θα φρενάρουν την φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης για την υγεία που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος. Επικεφαλής αυτής της προσπάθεια είναι ο Γερουσιαστής, Μαρκ Μίντοους. Ο γκριζομάλλης Μίντοους θεωρείται από πολλούς Αμερικανούς ο “αρχιτέκτονας” της παράλυσης του αμερικανικού Δημοσίου, ο άνθρωπος που τράβηξε το χαλί στον Αμερικανό πρόεδρο ενορχηστρώνοντας από τον περασμένο Αύγουστο, την “σταυροφορία” των ομοιδεατών του στο Κογκρέσο . Η προσπάθειά του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού το κόμμα του κατάφερε να φρενάρει το “Obamacare”. 
 
Το καλοκαίρι αντί να πάει διακοπές, ο Μίντοους συγκέντρωνε υπογραφές Ρεπουμπλικανών συντάσσοντας μία επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία έδινε μία γεύση στον Αμερικανό πρόεδρο για το τι θα επακολουθήσει : το “λουκέτο” στην χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους. Όμως, ο Μίντοους δεν επαναπαύτηκε. Τις τελευταίες ώρες, ανασυντάσσεται και οργανώνει το κόμμα εν όψει της 17ης Οκτωβρίου, όταν οι ΗΠΑ θα υπερβούν το όριο δανεισμού τους υπό τον κίνδυνο μιας ιστορικής χρεοκοπίας για τη χώρα. 
 
Από την πλευρά του , ο Τζον Μπένερ, ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε συνεχή επαφή με το "Κόμμα του Τσαγιού" , σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. 
 
 Στο μεταξύ, ο πλανητάρχης εμφανίζεται ανυποχώρητος και καλεί τους Ρεπουμπλικανούς να δώσει το πράσινο φως για την αύξηση του όριου δανεισμού των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα όμως στέλνει ηχηρό μήνυμα στην διεθνή κοινότητα που έσπευσε να του υπενθυμίσει ότι θα πρέπει να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Η Κίνα ήταν η πρώτη που έσπευσε να κουνήσει το... δάκτυλο στον Αμερικανό πρόεδρο καλώντας τον να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου οι ΗΠΑ να αποφύγουν την χρεοκοπία προκαλώνατς κλυδωνισμούς στις διεθνείς χρηματαγορές. 
 
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τον Ομπάμα καθώς πλησιάζει η 17η Νοεμβρίου, ημέρα που οι ΗΠΑ θα έχουν υπερβεί το όριο δανεισμού τους. 
 
proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου