Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ξηλώνουν το δίκτυο της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ. Εντόπισαν 35 "αμαρτωλά" Τμήματα

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας για τον εντοπισμό αστυνομικών που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. "Μαύρες φωλιές" σε 35 Τμήματα
Αστυνομικούς που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή εντοπίζουν οι "αδιάφθοροι", διενεργώντας εξονυχιστικούς ελέγχους σε Τμήματα όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το Έθνος, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει 35 Τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις έκνομες ενέργειες της οργάνωσης. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ήδη 10 αστυνομικοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν περισσότερες από 80 υποθέσεις ρατσιστικής βίας στις οποίες εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις τοποθετούνται από τους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην επαρχία. Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες ελέγχονται στη Μανωλάδα Ηλείας, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και στην Κόρινθο.

Πέρα από τμήματα, η επιχείρηση δρα χειρουργικά και με σχέδιο, θέτοντας στο επίκεντρο των ερευνών και πρόσωπα αστυνομικών που εμφανώς διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. "Δεξαμενή" έρευνας αποτελεί η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που συμπεριλαμβάνει 71 περιστατικά όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή και 47 περιστατικά με φερόμενη συμμετοχή μελών των Σωμάτων Ασφαλείας, ασκώντας καταχρηστικά τα καθήκοντά τους.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου