Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Στους 41 βαθμούς θα φτάσει το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος


Στους 41 βαθμούς κελσίου θα φτάσει το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος στην ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο την Παρασκευή και θα φτάσει το Σάββατο και την Κυριακή τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται να σημειωθεί  στη δυτική και βόρεια χώρα, μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλή επίπεδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας http://www.moh.gov.gr/articles/heaIth/agogiygeίas/596-Ρrostateytika-metra-gia-ton-kayswna

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου