Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η Κομισιόν απέρριψε την προσφυγή των καναλαρχών για τις τηλεοπτικές άδειες


Ο λόγος τώρα στο ΣτΕ, που στις 4 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία λήγει και η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις υποψηφιότητες στο διαγωνισμό, θα εξετάσει την προσφυγή των ιδιοκτητών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών

Την προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ για παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες απέρριψε η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε ειδικότερα το επιχείρημα της Ένωσης Ιδιοκτητών ότι τέθηκε ζήτημα παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας λόγω της παράκαμψης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις Βρυξέλλες έγιναν αποδεκτές.

Η Κομισιόν εκφράζει ωστόσο προβληματισμό σχετικά με τις διατάξεις που υποχρεώνουν την ΕΕΤΤ να αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό και ζητά την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις υποψηφιότητες και ως τις αρχές Αυγούστου αναμένεται ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων, ενώ τον έλεγχο των φακέλων έχει αναλάβει εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών που επιλέχθηκε με διαγωνισμό.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου