Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Βρετανία: Σοκαρισμένοι δηλώνουν τώρα οι ψηφοφόροι του Leave


Εκτός από τις παγκόσμιες αγορές και τις Βρυξέλλες, το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος σόκαρε ακόμα και τους… υποστηρικτές του Brexit, ορισμένοι εκ των οποίων δηλώνουν τώρα μετανιωμένοι. 

«Αν είχα την ευκαιρία τώρα θα ψήφιζα υπέρ της παραμονής» δήλωσε στο BBC ένας Βρετανός που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κάποιος άλλος δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι δεν περίμενε ποτέ ότι η ψήφος του θα μετρούσε και θα έφερνε αυτό το αποτέλεσμα. «Είμαι λίγο σοκαρισμένος για να σας πω την αλήθεια. Είμαι σοκαρισμένος που πράγματι ψηφίσαμε να φύγουμε. Δεν το περίμενα…» δήλωσε ο Άνταμ από το Μάντσεστερ. 

Ο νεαρός ψηφοφόρος του Leave δήλωσε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί τον άφησε… άφωνο και τόνισε ότι ανησυχεί για την περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας που περιμένει τη χώρα του. 

Δηλώσεις όπως αυτές του Άνταμ προκαλούν τον εκνευρισμό του στρατοπέδου υπέρ της παραμονής, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν είχαν… αντιληφθεί ότι η ψήφος τους φέρει βαρύτητα.

Ο Ανταμ μιλάει στο ΒΒC  Ο Ανταμ μιλάει στο ΒΒC

H Mάντι, δήλωσε από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ ότι τώρα συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί. «Απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα παρότι ψήφισα υπέρ της αποχώρησης. Σήμερα το πρωί ξύπνησα και αντελήφθην την πραγματικότητα» είπε στο ITV. 


Οι δηλώσεις του Άνταμ αλλά και άλλων ψηφοφόρων του Leave, προκάλεσαν «θύελλα» αντιδράσεων σε κοινωνικά δίκτυα. 

«Σούσουρό» δημιούργησε στο Twitter και η χρήστης Khembe Gibbons, η οποία δήλωσε ότι μετάνιωσε πού ψήφισε υπέρ του Brexit και το μετανιώνει. «Πραγματικά αισθάνομαι ότι μου έκλεψαν την ψήφο μου» έγραψε, προκαλώντας τον εκνευρισμό Βρετανών χρηστών του Twitter. 

khembe @rambogiblet
I personally voted leave believing these lies and I regret it more than anything, I feel genuinely robbed of my vote

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου