Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πανικός στην Τουρκία. Διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης


Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί, ενώ τα τουρκικά δίκτυα NTV και Dogan κάνουν λόγο για, τουλάχιστον, 10 νεκρούς, μεταξύ αυτών και οι δράστες. Παράλληλα, δεκάδες είναι και οι τραυματίες, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για 20 ανθρώπους. Στις εικόνες που μεταδίδονται, διακρίνονται ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

View image on Twitter View image on Twitter View image on Twitter View image on Twitter
Haidar Sumeri @IraqiSecurity
2 explosions (most likely suicide bombings) have rocked Ataturk airport in #Turkey's Istanbul. Gunfire reported too. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Ενώ, υποστηρίζουν ότι είδαν τέσσερις ένοπλους άνδρες να τρέχουν μακριά από το σημείο, αμέσως μετά της εκρήξεις.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγω για επίθεση αυτοκτονίας. Από την πλευρά τους, Τούρκοι αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι τουλάχιστον η μία από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ενδέχεται να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Οι Αρχές επισημαίνουν πως δυο άτομα πυροδότησαν τα εκρηκτικά, πριν περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου. Ο ένας εκ των οποίων στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και ο άλλος στον χώρο αναχώρησης των εξωτερικών γραμμών.  

Τα πρώτα βίντεο και οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τους τρομοκρατημένους επιβάτες να έχουν πέσει στο έδαφος, ενώ μεγάλες φαίνεται να είναι και οι υλικές ζημιές, που έχουν προκληθεί από την έκρηξη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιλντιρίμ προχώρησε στη σύσταση γραφείου διαχείρισης κρίσεων, το οποίο συνεδριάζει και παρακολουθεί την κρίση. 

Σημειώνεται πως, έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ προς το παρόν δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών.

news247.gr     Εύη Κιόρρι
AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου