Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πυροβόλησαν βουλευτή των εργατικών στη Βρετανία

 

Τη Βρετανίδα βουλευτή των εργατικών Τζο Κοξ μαχαίρωσαν και πυροβόλησαν στην πόλη Birstall στο δυτικό Γιόρκσαϊρ, όπως μεταδίδει το Sky News. 

H 41χρονη Τζο Κοξ, που εκλέχθηκε το 2015, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλος άντρας πυροβόλησε τη βουλευτή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε τρέχοντας από το σημείο. 

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης. 

Σε ανακοίνωση, η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ παράλληλα ανέφερε ότι τραυματίστηκε και ένας ακόμα άντρας 40 έως 50 ετών.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βουλευτής επενέβη σε διαπληκτισμό μεταξύ των δύο αντρών –ένας εκ των οποίων την πυροβόλησε. 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή συνελήφθη ένας 52χρονος άντρας. 

Σε tweet του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό. 

«Ανησυχώ για τις αναφορές για τον πυροβολισμό της Τζο Κοξ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τη Τζο και την οικογένειά της» έγραψε ο κ. Κάμερον. 

David Cameron @David_Cameron
Very concerned about reports Jo Cox has been injured. Our thoughts and prayers are with Jo and her family.


«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα. Οι σκέψεις μας είναι με τη Τζο Κοξ και την οικογένειά της. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την ώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των Εργατικών. Το «στρατόπεδο» των υποστηρικτών της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι σταματάει την εκστρατεία για μια ημέρα. Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Sky News ότι ο άντρας που πυροβόλησε την Κοξ φώναξε «πρώτα η Βρετανία». 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου