Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Αυτό είναι το ζευγάρι που σκότωσε ο τζιχαντιστής στη Γαλλία

Ο 25χρονος δολοφόνος διατηρούσε λίστα θανάτου, η οποία περιλάμβανε ονόματα VIP, αστυνομικών και δημοσιογράφων - Δείτε βίντεο με το οποίο προαναγγέλλει λουτρό αίματος


Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του άτυχου αστυνομικού και της συντρόφου του, οι οποίοι έπεσαν εχθές το βράδυ θύματα του τζιχαντιστή μακελάρη, Λαρόσι Αμπάλα.
 
Ο Αμπάλα εισέβαλε στο σπίτι του Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν και της σύντροφου του Τζέσικα, τους κράτησε ομήρους και στη συνέχεια του εκτέλεσε μπροστά στα μάτια του τρίχρονου παιδιού τους,  προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος Λαρόσι Αμπάλα 



Το φριχτό έγκλημα, το οποίο έλαβε χώρα εχθές το βράδυ στη συνοικία Μανιανβίλ, δυτικά του Παρισιού, έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι ο 25χρονος τζιχαντιστής μετέδωσε την εκτέλεση των δύο άτυχων ανθρώπων μέσω εφαρμογής στο Facebook, το Facebook Live.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 25χρονος δράστης διατηρούσε λίστα θανάτου με τους επόμενους στόχους του, η οποία περιλάμβανε ονόματα VIP, αστυνομικών, δημοσιογράφων, ράπερ, βιαστών και δημοσίων προσώπων.


Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, ο αδίστακτος τζιχαντιστής είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μόλις πριν τρεις εβδομάδες, ενώ έσφαξε το ζεύγος Σαλβέν απαντώντας στο κάλεσμα «να εκτελέσει όλους τους άπιστους στα σπίτια τους».

Ο 25χρονος δολοφόνος είχε ανακοινώσει και μέσω Facebook τα σχέδιά του, γράφοντας πως ορκίζεται πίστη στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και τον εκπρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, Μοχάμεντ Αλ Αντνανί. «Σας ανακοινώνω και μακάρι να έρθει η επιτυχία από τον Αλλάχ ότι σκοπεύω να πυροβολήσω έναν αστυνομικό καθώς και τη σύζυγό του στην κατοικία τους. Τα αδέλφια μου βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί μου. Φωνάζω με δύναμη την πίστη μου και το θαυμασμό μου στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και απαντώ με ικανοποίηση στο κάλεσμα του σεΐχη Μοχάμεντ Αλ Αντνανί», έγραψε στην προσωπική του σελίδα.

Η ανάρτηση του τζιχαντιστή στο Facebook
 
 
 

Μετέδωσε ζωντανά το αποτρόπαιο έγκλημά του

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ο 25χρονος τζιχαντιστής μετέδωσε την εκτέλεση των δύο άτυχων ανθρώπων μέσω εφαρμογής στο Facebook -το Facebook Live.

Το βίντεο διάρκειας 13 λεπτών και 15 δευτερολέπτων ξεκινά με τον ίδιο να ορκίζεται πίστη στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και να τονίζει ότι απαντά στο κάλεσμα να σκοτώσει τους άπιστους στο σπίτι τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διπλής δολοφονίας.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε ο 25χρονος πριν εκτελέσει το ζευγάρι των αστυνομικών


Καλεί δε, τους Γάλλους μουσουλμάνους να σκοτώσουν με τη σειρά τους τους άπιστους είτε πρόκειται για δημοσιογράφους, είτε για πολιτικούς «ακόμα και αν ονομάζονται Μοχάμεντ ή Αΐσα», ενώ τονίζει στη συνέχεια: «Επιτεθείτε τους, ακόμα και αν πεθάνετε. Τότε θα πάτε όλοι στον παράδεισο».

Νωρίτερα, η εφημερίδα «Le Figaro» έγραψε πως πριν γίνει η επέμβαση της αστυνομίας, ο Λαρόσι Αμπάλα ανέβασε στο Facebook -μετά την σφαγή του ζευγαριού- ένα μήνυμα για όσα έκανε αλλά και τις φωτογραφίες των θυμάτων του: «Το Euro θα γίνει ένα νεκροταφείο», έγραφε στο σχετικό μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι αστυνομικοί, φύλακες, δημοσιογράφοι και βιαστές.

Τα δύο θύματα του αποτρόπαιου εγκλήματος




protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου