Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πριβέ κελί για τη λογίστρια του Ακη

Για ευνοϊκή μεταχείριση κάνουν λόγο συγκρατούμενές της. Τονίζουν ότι κρατείται σε θάλαμο 30 τ.μ. που θεωρείται ησυχαστήριο, γιατί βρίσκεται σε πτέρυγα χωρίς θορύβους. Οι γυναίκες που διέμεναν σε αυτόν μεταφέρθηκαν στα υπόγεια των φυλακών

Τα προνόμια της Ευ. Λαμπροπούλου προκαλούν αντιδράσεις από συγκρατούμενές της στις φυλακές Κορυδαλλού  Στο... Κολωνάκι των φυλακών Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα στον θάλαμο όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν οι κρατούμενες που πάσχουν από AIDS, κρατείται η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία προφυλακίστηκε την περασμένη Τρίτη μαζί με τους συγκατηγορούμενους Νίκο Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη και Αστέριο Οικονομίδη.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο «Εθνος» κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η γυναίκα, που διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στη διαδρομή του «μαύρου πολιτικού χρήματος» μέσω των τριών offshore εταιρειών του πρώην υπουργού, απολαμβάνει ευνοϊκής μεταχείρισης στη διάρκεια της προσωρινής κράτησής της.

Συγκρατούμενες από άλλη πτέρυγα μας είπαν ότι, ειδικά για τη λογίστρια του πρώην υπουργού, άδειασε ο θάλαμος 27 των φυλακών που βρίσκεται στη Γ' πτέρυγα και επίσης ότι οι γυναίκες που κρατούνταν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλα κελιά, στα υπόγεια των φυλακών.
 
Ο συγκεκριμένος θάλαμος είναι περίπου 30 τ.μ. και θεωρείται μεγάλος σε σχέση με άλλους, όπου στοιβάζονται περισσότερες φυλακισμένες. Οπως χαρακτηριστικά μας είπαν, «ο θάλαμος αυτός θεωρείται ησυχαστήριο και βρίσκεται στην? αριστοκρατική περιοχή των φυλακών, όπου οι συνθήκες είναι πιο ανθρώπινες, γιατί δεν έχει φασαρία».

Κάτι άλλο που εξόργισε τις κρατούμενες ήταν και οι συνθήκες μεταφοράς της λογίστριας του πρώην υπουργού στις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα είπαν, «δεν φτάνει που οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς χειροπέδες, αλλά της κουβαλούσαν οι αστυνομικοί τον σάκο. Εμείς γιατί τον μεταφέρουμε μόνες μας;».

Νέο ραντεβού
Και ενώ η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου απολαμβάνει... προνομίων -όπως υποστηρίζουν οι συγκρατούμενές της- η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη «μεγάλη» μέρα της απολογίας τους, την ερχόμενη Παρασκευή, στον ειδικό ανακριτή Γ. Μαλή που θα κρίνει και το κρίσιμο θέμα της προφυλάκισής τους ή όχι.

H Bίκυ Σταμάτη κατηγορείται για τον τρόπο που απέκτησε το «παλάτι» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που φέρεται ότι λειτούργησε ως ένα από τα «πλυντήρια» για τις μίζες που δόθηκαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ωστόσο οι δικαστικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο και τραπεζικούς λογαριασμούς της κ. Σταμάτη σε ελληνικές τράπεζες αλλά και στην ελβετική UBS, καθώς αναμένουν στοιχεία από την κίνησή τους.

Η θέση της Αρετής Τσοχατζοπούλου φαίνεται πιο δύσκολη, καθώς εμφανίζεται να διαθέτει, εκτός από το ακίνητο της οδού Δεινοκράτους, και άλλα τέσσερα ακίνητα καθώς και δύο οικόπεδα, τα περισσότερα αγορασμένα την επίμαχη περίοδο που συνδέεται με τη ροή του πολιτικού χρήματος, για τα οποία οι δικαστικές αρχές αναζητούν στοιχεία για τον τρόπο που αποκτήθηκαν και παραστατικά για την αγορά τους, καθώς -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- «...έχουν αποκτηθεί με διαδικασίες αγοραπωλησιών που κρίνονται ως εικονικές, με τίμημα που ουδέποτε καταβάλλεται ενώπιον συμβολαιογράφου, ούτε συνοδεύεται από παραστατικά τραπεζών για την προέλευσή του».
Ανάκριση

Aπολογίες συγγενικών προσώπων
Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν επίσης ο Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της Βίκυς Σταμάτη και η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, καθώς επίσης και η δικηγόρος Ταλίτα ? Μαρία Τσεκούρα, ο Ελληνοαμερικανός οδοντίατρος Νικόλαος Γεωργουλάκης, ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος μαζί με τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι στην Ελλάδα της offshore ΤΟRCASO και οι Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπάρδης, οι οποίοι φέρονται ως παρένθετα πρόσωπα στη διαδρομή του πολιτικού χρήματος.

Εξίσου σημαντικό για την πορεία της ανάκρισης, εκτός από τις απολογίες, είναι και τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των κατασχεθέντων εγγράφων από το γραφείο του πρώην υπουργού, όπως και τα στοιχεία, τα οποία θα προκύψουν από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων, ενώ αναζητούνται -μέσω δικαστικής συνδρομής- στοιχεία για δύο ακόμη offshore εταιρείες με έδρα τη Λιβερία, με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

ethnos.gr   ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου