Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ομογενής ζητάει άνεργο για να του χαρίσει την επιχείρησή του



Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ομογενής από την Αυστραλία καταχώρησε προσφορά σε τοπική εφημερίδα της Μελβούρνης, με την οποία ζητάει... άνεργο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα για να του χαρίσει την επιχείρησή του, αξίας άνω των 150.000 δολαρίων!

Ο επιχειρηματίας Αθα Ματσάκος, με καταγωγή από την Κατερίνη, πήρε μια μεγάλη όσο και γενναιόδωρη απόφαση. Τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Herald Sun» και ζήτησε να δημοσιοποιήσει την προσφορά του, με την οποία ούτε λίγο πολύ ζητάει έναν άνεργο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα προκειμένου να του χαρίσει το συνεργείο αυτοκινήτων του, το οποίο αποτιμάται πάνω από 150.000 δολάρια!

Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος. Περισσότερα από πεντακόσια άτομα έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής, ενώ η απάντησή του στον κάθε ενδιαφερόμενο είναι πάντα η ίδια: «Ελάτε να δείτε τον χώρο κι αν πράγματι έχετε ανάγκη και είστε διατεθειμένοι να ζήσετε σε χωριό, θα σας τον παραχωρήσω!»

Ο Αθα Ματσάκος ζει στο Camperdown, ένα πανέμορφο χωριουδάκι 194 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. «Είναι ιδανικό μέρος για έναν οικογενειάρχη που θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του σ’ ένα ωραίο περιβάλλον, μακριά από τον θόρυβο της πόλης και το άγχος που προκαλεί συχνά η πολυκοσμία, χωρίς, στην ουσία, να τους λείψει τίποτε. Προσωπικά αυτόν τον τόπο δεν θα τον άλλαζα με κανέναν» λέει ο Ελληνοαυστραλός Σαμαρείτης, ο οποίος παράλληλα ασχολείται με τη διοργάνωση ενός από τα γνωστότερα φεστιβάλ μουσικής -στη διάρκειά του πραγματοποιείται και παρέλαση παλαιών αυτοκινήτων-, του Camperdown Cruise, που προσελκύει περισσότερα από 10.000 άτομα ετησίως.

Στην ερώτηση πάντως αν είναι πλούσιος και γι’ αυτό αποφάσισε να δωρίσει την επιχείρησή του απαντά: «Εχω τα απολύτως βασικά. Δεν χρειάζομαι όμως πολλά. Μέσα στις προτεραιότητές μου είναι τα έργα που δίνουν χαρά στον άνθρωπο. Μερικοί με ρωτούν: “Καλά, γιατί δεν πουλάς την επιχείρησή σου και τη χαρίζεις;” H απάντηση είναι ότι σήμερα, με τόση ανεργία και δυστυχία γύρω μας, με ανθρώπους να στερούνται και τα πλέον βασικά, θα ήταν απάνθρωπο να ζητήσω λεφτά».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου