Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εξαίρεση του ανακριτή ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη

Αίτημα εξαίρεσης του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γαβριήλ Μαλλή υπέβαλε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, κατηγορώντας τον για μεροληπτική στάση εις βάρος της.

Εξαίρεση του ανακριτή ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου της, Βασίλη Χειρδάρη, η κ. Σταμάτη προσέφυγε χθες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατηγορώντας τον ανακριτή Γαβιήλ Μαλλή για «παραβίαση του τεκμηρίου αθωώτητας».

Οπως αναφέρει, στην αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε σήμερα, ο ανακριτής μεροληπτεί σε βάρος της καθώς, πριν δύο μέρες και πριν η ίδια απολογηθεί, εξέδωσε διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων στην οποία διατυπώνει την βεβαιότητά του για την διάπραξη των αδικημάτων που της αποδίδονται.

Η κα Σταμάτη προσήλθε το πρωί ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου καλείται να δώσει εξηγήσεις, τόσο για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέσω δύο εξωχώριων εταιρειών που αποδίδονται στον σύζυγό της, όσο και για χρηματικά ποσά που λάμβανε, πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, από τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η αγορά του επίμαχου ακινήτου και οι εργασίες ανακαίνισης έγιναν με χρήματα που είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού.

Σήμερα απολογείται, επίσης, και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας NOBILIS, από την οποία εμφανίζεται να αγοράζει η αδελφή του το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα και η δικηγόρος που εμφανίζεται ως νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της αμερικανικής εταιρίας NOBILIS.

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέα κρίθηκε χθες η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η θεία του πρώην υπουργού, Αικατερίνη Τσοχατζοπούλου, η οποία, στο απολογητικό της υπόμνημα, συνέδεσε για πρώτη φορά τον κ.Τσοχατζόπουλο με την εξωχώρια εταιρεία Torcasso.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου