Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Reuters: Ο θυμός των Ελλήνων κρατά μακριά τους Γερμανούς τουρίστες

s
«Εκλείπουν αυτές τις μέρες οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι φοβισμένοι από τα δημοσιεύματα για αντιγερμανικά συναισθήματα σε ορισμένες περιοχές», αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Οι φόβοι αυτοί των Γερμανών περιπλέκονται με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας που δείχνουν συνεχώς οι τηλεοράσεις, συνεχίζει το άρθρο.

«Ποιος θα ήθελε να πάει διακοπές σε ένα μέρος όπου μπορεί να τον αποκαλέσουν Ναζί;», σχολιάζει ο δημοσιογράφος Erik Kirschbaum.

Η έλλειψη των Γερμανών τουριστών είναι ιδιαίτερα αισθητή σε περιοχές όπως η Κόρινθος. «Οι Γερμανοί δεν έρχονται φέτος εδώ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται», ανέφερε στο Reuters η Νίκη Ναστούλη, που εργάζεται σε ένα κατάστημα με τουριστικά είδη και ένα εστιατόριο της περιοχής.

«Δεν έρχονται εξαιτίας των προβλημάτων. Όμως δεν έχουμε πρόβλημα με τους Γερμανούς πολίτες, μόνο με την κυβέρνησή τους», πρόσθεσε.

Ο αρθρογράφος εξηγεί πως ο φόβος των Γερμανών προέρχεται από περιστατικά όπως το κάψιμο της γερμανικής σημαίας και την απεικόνιση της Μέρκελ και του Σόιμπλε σε γελοιογραφίες ως φύλακες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Κανείς στην Ελλάδα δεν συμπαθεί τη Μέρκελ», ανέφερε ο 51χρονος Γιάννης Καλυεράκος που επισκέφτηκε την Κόρινθο με την οικογένειά του. «Οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με τους Γερμανούς, παρόλο που η κυβέρνηση της Γερμανίας κατηγορεί τους Έλληνες για όλα τα στραβά».

Μια «βουτιά» στις κρατήσεις από τα Γερμανία «μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των εισόδων από τον τουρισμό κατά 5%», τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

«Δεν μαλώνουν πια μόνο οι πολιτικοί μεταξύ τους», ανέφερε στο Reuters. «Αφορά και τους ανθρώπους των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Γερμανίας. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και να αφήσουμε απέξω τις διαφορές μεταξύ των τραπεζιτών και των πολιτικών», κατέληξε.
mediagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου