Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προφυλακιστέα η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η κόρη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή.


Η κατηγορουμένη για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης απολογητικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται να αγόρασε, σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενό της Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, διαμέρισμα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων.

Το ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε την εταιρεία του Οικονομίδη προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια εταιρεία, που ανήκε στον πρώην υπουργό.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου επωφελήθηκε από τη δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Ακη Τσοχατζόπουλου και είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της οργάνωσης, στην αλλοδαπή. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Την Τετάρτη, αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, τέσσερις εκπρόσωποι off shore εταιρειών.

Την Πέμπτη θα απολογηθούν και η θεία και ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη, ενώ την Παρασκευή θα απολογηθεί και η ίδια η κα  Σταμάτη, η οποία ζήτησε νέα προθεσμία που δεν της χορηγήθηκε.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου