Κυριακή 27 Μαΐου 2012

"Πήρε πίσω" όσα είπε για την Ελλάδα η Λαγκάρντ!


Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στην Ελλάδα η Κριστίν Λαγκάρντ και τις αντιδράδεις που προκάλεσε, έσπευσε να ανασκευάσει τα όσα είπε με μία ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο facebook....

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του ΔΝΤ έγραψε:

"Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν βλέπω με συμπάθεια τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμνετωπίζει. Αυτός είναι ο λόγος που το Ταμείο στηρίζει την Ελλάδα, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να  επανέλθει στο δρόμο τη οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας. Ενα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα οι πιο προνομιούχοι και ιδίως οσον αφορά την πληρωμή των φόρων τους. Αυτά ήθελα να τονίσω όταν μίλησα με την εφημερίδα Guardian ως μέρος μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από λίγο καιρό".

 Η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της είπε πως λυπάται τα παιδάκια της Αφρικής και όχι τους Έλληνες, καθώς επίσης πως αν οι Έλληνες φοβούνται για το μέλλον των παιδιών τους, να πληρώνουν τους φόρους τους. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαντά: "πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας που μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα”.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μεταχείριση από ό,τι μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Εξοργισμένοι οι Έλληνες με τις σκληρές δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ για τη χώρα μας, μπήκαν στο προφίλ της και τη "στόλισαν" με όχι και τόσο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς! 

Πάνω από 1450 σχόλια έχουν αναρτηθεί από Έλληνες. Μερικοί την αποκάλεσαν γριά, άσχημη και τέρας, ενώ ένας της έγραψε πως το χειρότερο σενάριο για έναν άντρα είναι να βρεθεί σ ένα έρημο νησί με μόνη γυναίκα τη Λαγκάρντ!

 ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου