Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τζήμερος: Είναι συνεργασία, όχι συνένωση με την «Δράση»


Για την συνεργασία της «Δράσης» με την «Δημιουργία Ξανά», η οποία ανακοινώνεται επισήμως σήμερα, μίλησε ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος. 

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ.Τζήμερος, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συνένωση των δύο κομμάτων, αλλά για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι υπάρχουν θέσεις της «Δράσης» με τις οποίες διαφωνεί η «Δημιουργία Ξανά» και το αντίστροφο, ωστόσο, αν μπουν στη Βουλή «ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο». Μάλιστα, δήλωσε ότι θα μοιράσουν τους βουλευτές που θα εκλέξει ο καθένας.

Αναφορικά με την Νέα Δημοκρατία, ο κ.Τζήμερος τόνισε ότι δεν συνεργάζεται μαζί της διότι δεν είναι ένα μεταρρυθμιστικό κόμμα, αλλά, όπως το αποκάλεσε, «ένα απολίθωμα από την πελατειακή του εποχή».

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παροχής στήριξης σε μια κυβέρνηση της ΝΔ με την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι θα γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των κομμάτων «Δράση» και «Δημιουργία Ξανά» θα γίνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν τα δύο κόμματα στις 16:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου