Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Απόψε ο μεγάλος τελικός Eurovision: Τα φαβορί και οι εκπλήξεις


Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη βραδιά του αγαπημένου τηλεοπτικού προγράμματος της Ευρώπης  που συμμετέχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους ημιτελικούς και οι 6 που συμμετέχουν απευθείας σε αυτόν( Big 5 και η διοργανώτρια  χώρα). 

Περισσότεροι από 130 εκατομμύρια τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν το διάρκειας τρεισίμιση ωρών πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται και εκτός της Γηραιάς  ηπείρου σε Αυστραλία, Ιαπωνία και αλλές χώρες ανά την υφήλιο,  ενώ οι συμμετέχοντες στην τηλεψηφοφορία θα ξεπεράσουν τα 10 εκκατομύρια.

Το ολοκαίνουργιο Crystal Hall είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 17000 θεατές ενώ για πρώτη φορά το green room στο οποίο περιμένουν οι καλλιτέχνες βρίσκεται μέσα στην αρένα του σταδίου.Η τηλεοπτική κάλυψη γίνεται με 25 κάμερες υψηλής ευκρίνειας ενώ ο φωτισμός αποτελείται από 2500 φωτιστικά στοιχεία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού αυτός θα ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, αφού το Μπακού αποτελεί το ανατολικότερο σημείο που έχει φιλοξενήσει ποτέ τον θεσμό, ο οποίος μεταδίδεται πάντα την ίδια ώρα( 9 κεντρικής Ευρώπης και 10 Ελλάδας).

Η Σουηδία παραμένει το μεγαλό φαβορί, με την Loreen και το  Euphoria να σαρώνουν  ήδη τα ευρωπαϊκά  charts, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. Ωστόσο επειδή ο διαγωνισμός κρύβει πάντα εκπλήξεις δεν αποκλείεται χώρες όπως η Ιταλία και η Σερβία να φλερτάρουν με το βραβείο. Αντίθετα οι Ρωσίδες γιαγιάδες, ο Βρετανός παλαίμαχος Engelbert Humperdinck και η δημοφιλής Ισπανίδα Pastora Soler που προβάλονται ως φαβορί για την πρώτη πεντάδα μάλλον δεν θα καταφέρουν την είσοδο τους σε αυτή. Γερμανία, Δανία και Τουρκία πολύ πιθανόν να αποτελέσουν βαθμολογικές εκπλήξεις.

Όσο αφορά τη δική μας Ελευθερία Ελευθερίου οι εκτιμήσεις την θέλουν να τερματίζει ανάμεσα στην πέμπτη και την ένατη θέση με άνεση καθώς η Ελλάδα από το 2004 και μετά βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα εξασφαλίζοντας ψήφους τόσο από την ομογένεια όσο και από τα γειτονικά κράτη. Η δυναμική της σκηνική παρουσία σε συνδυασμό με το “πιασάρικο” τραγούδι πιθανόν να φέρει την ελληνική συμμετοχή σε αρκετά καλή θέση στην τελική κατάταξη.

Τα ίδια ισχύουν και για την πολλά υποσχόμενη κυπριακή συμμετοχή με την Ήβη Αδάμου και το La la love να έχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι σε καλή θέση της πρώτης δεκάδας και γιατί όχι ακόμα και να ξεπεράσουν την ελληνική συμμετοχή. Η Κύπρος βέβαια παρουσιάζει πάντα μια δυσκολία στην εκτίμηση της κατάταξης της συμμετοχής της καθώς πέρα από την Ελλάδα δεν έχει σταθερές χώρες από όπου αντλεί ψήφους.

proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου