Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Mία μαθήτρια νεκρή από βομβιστική επίθεση

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας.

 
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μία 16χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της, ενώ μία δεύτερη μαθήτρια νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύονται άλλοι έξι μαθητές. 

 Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07.45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις τους στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από τη σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε (το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια από την σικελική μαφία).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η έκρηξη προκλήθηκε από δύο φιάλες υγραερίου που είχαν τοποθετηθεί πίσω από μεγάλη διαφημιστική πινακίδα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε, πιθανότατα, με τηλεχειριστήριο.
Στις 5 το απόγευμα η πόλη του Μπρίντιζι θα πραγματοποιηθεί μία μαζική διαδήλωση με βασικό σύνθημα «όχι στις μαφίες, ναι στην ελευθερία».

Οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στη μαφία, καθώς όλοι σχεδόν οι μαθητές προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου πριν από λίγες ημέρες εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας, ενώ σήμερα φθάνει στο Μπρίντιζι το «Καραβάνι κατά της μαφίας», μια πρωτοβουλία που, ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ζητώντας τους να μην πληρώνουν στις μαφιόζικες οργανώσεις, το «χαράτσι υποχρεωτικής προστασίας».

Οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε μαφιόζικη επίθεση και συγκεκριμένα της τοπικής μαφίας της Απουλίας «Ιερό Ενωμένο Στεφάνο». 

 Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ «δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι στις 23 Μαΐου, σε λίγες ημέρες δηλαδή, θα είναι η επέτειος για τα 20 χρόνια από τη δολοφονία του εισαγγελέα Τιζοβάνι Φαλκόνε, της γυναίκας του, Φραντσέσκα Μορβίλλο, και των σωματοφυλάκων του, που είχε 'υπογράψει' η Κόζα Νόστρα στο Καπάτσι της Σικελίας».


ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου