Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εξι νεκροί από σεισμό στη βόρεια Ιταλία



Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Ιταλία από σεισμό 5.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε ιστορικά κτίρια.

Σύμφωνα με τη Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, οι τέσσερις νεκροί ήταν εργάτες σε εργοστάσια που εργάζονταν στη νυχτερινή βάρδια. Μία ηλικιωμένη γυναίκα, πέθανε από καρδιακή προσβολή που υπέστη εξ αιτίας του σεισμού, ενώ το ίδιο συνέβη και σε μια τριανταεφτάχρονη.


Οι τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστον πενήντα, ενώ τα σωστικά συνεργεία διεξάγουν έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους.

Σημειώθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές σε ιστορικά κτίρια όπως σε ένα κάστρο του 14ου αιώνα στην πόλη του Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο. Σοβαρές ζημιές υπέστη και ο καθεδρικός της πόλης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως να καταρρεύσει ένας πύργος του μεσαιωνικού κάστρου της περιοχής.


Ο σεισμός έγινε στις 4.04 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) κοντά στη Μοδένα. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, επρόκειτο για έναν από τους πιο ισχυρούς σεισμούς που πλήττουν την περιοχή.

Μετά το σεισμό, ακολούθησαν μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.


Το επίκεντρο, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, ήταν 35χλμ βορειοδυτικά της Μπολόνιας, ανάμεσα στις πόλεις Φινάλε Εμίλια, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Σέρμιντε, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου