Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ξεκίνησε και τυπικά η προεκλογική περίοδος

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και τυπικά πλέον η χώρα, καθώς θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 17 Ιουνίου.  


Το Π.Δ. υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. 

Με το διάταγμα καλούνται οι εκλογείς σε γενικές εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, ενώ η Βουλή που θα προκύψει από αυτές θα συγκληθεί στις 11π.μ. της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2012.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και τις αποτυχημένες προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι επαναληπτικές εκλογές χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση.

Στο μεταξύ, καθημερινά υπάρχουν δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που θέλουν τους Ευρωπαίους να εξετάζουν πιθανά σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός θέλησε να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε με την πρόταση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος.

«Το θέμα εξαντλήθηκε χθες και αυτό που είναι σημαντικό είναι να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι στη Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε ο κ. Πικραμμένος.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η κ. Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Κάρολο Παπούλια, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ, παράλληλα με τις εκλογές.

Ωστόσο, από την Προεδρία της Δημοκρατίας επέμεναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου