Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Άσεμνη χειρονομία του Στάινμπρουκ - Σάλος στη Γερμανία


Μια φωτογραφία του Σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, στην οποία απαθανατίζεται να κάνει μια άσεμνη χειρονομία, προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικώ φωτογραφήθηκε για το περιοδικό της Süddeutsche Zeitung, στο οποίο παραχώρησε μία συνέντευξη απαντώντας στις ερωτήσεις με παντομίμα. Στο εξώφυλλο του τεύχους της Παρασκευής παρουσιάζεται με την άσεμνη χειρονομία.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του ενός χεριού του, ως απάντηση στην ερώτηση, αν θεωρεί πως του αξίζουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί όπως το προσωνύμιο "Πεερλουσκόνι", το οποίο παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 


Οι συνεργάτες του Στάινμπρουκ δήλωσαν ότι ο ίδιος ενέκρινε την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Ο Φίλιπ Ρέσλερ, υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης της Γερμανίας και ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), καταδίκασε αυτή τη χειρονομία, λέγοντας ότι αντενδείκνυται απολύτως να την κάνει ένας υποψήφιος καγκελάριος.

«Ριψοκίνδυνη σκέψη ή μία ακόμη καθοριστική γκάφα λίγο πριν την μεγάλη εκλογική μάχη;», διερωτάται σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το κόμμα του Στάινμπρουκ ωστόσο, τον στήριξε. ΄Οπως δήλωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Σίγκμαρ Γκάμπριελ: "ο Πέερ Στάινμπρουκ έδωσε απλά μία ειρωνική φωτογραφία - συνέντευξη".

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου