Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Διώξεις - εξπρές για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής


Ως επιλογή στην οποία δεν χωρούν πισωγυρίσματα ούτε κωλυσιεργίες, χαρακτηρίζεται από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που είχαν πρόσφατα συνομιλίες με τον Αντ. Σαμαρά η μετωπική σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή και τις

εγκληματικές πρακτικές που ακολουθούν μέλη και βουλευτές της.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνομιλεί καθημερινά με τον Ν. Δένδια, ήταν εκείνος που αποφάσισε για τη στρατηγική κίνηση να χαρακτηριστεί το κόμμα αυτό ως «εγκληματική - παραστρατιωτική οργάνωση», γεγονός που αλλάζει πλήρως το τοπίο γύρω από αυτό το ναζιστικό μόρφωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση αναμένουν την άσκηση διώξεων ακόμη και κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάτι που -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι πιθανόν να γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν θα αφορούν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, βάσει του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα, ενώ είναι πιθανόν πολλοί να κατηγορηθούν και ως ηθικοί αυτουργοί σε παλαιότερες εγκληματικές υποθέσεις που βρίσκονται ήδη στα χέρια της εισαγγελίας (βλ. επεισόδια σε Ραφήνα, Μελιγαλά κ.λπ.).

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό θυλάκων της Χρυσής Αυγής μέσα στο αστυνομικό σώμα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πρόβλημα έχει εντοπιστεί σε αστυνομικά τμήματα της Β. Ελλάδας και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες, εφόσον οι ενδείξεις γίνουν αποδείξεις, να υπάρξουν παραπομπές στα πειθαρχικά όργανα.

Ο κ. Δένδιας, ο οποίος χθες έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση αυτή μέχρι τέλους, καθώς θεωρεί το όλο ζήτημα απειλή για τη δημοκρατία στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζητά ταχύτερους ρυθμούς και από την πλευρά της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός έχει τις διαβεβαιώσεις από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ότι όλα θα προχωρήσουν γρήγορα και πως μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει ακόμη πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο, μέσα από προσθήκες στον ποινικό κώδικα, κάτι που είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής».

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να προσθέσει κάτι αυτή τη στιγμή.

«Την ώρα που 'τρέχουν' οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης, ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας σύσκεψης;», διερωτάται στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, πάντως, προκρίνει τη συζήτηση στη Βουλή, όπου όλα τα κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να καταθέσουν δημόσια τις όποιες προτάσεις έχουν.

Η συζήτηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη, καθώς αυτή την εβδομάδα απουσιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την ερχόμενη εβδομάδα θα λείπει ο Αντ. Σαμαράς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου