Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Χτυπούσαν πέναλτι με το κεφάλι Πακιστανού


Η μαρτυρία του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής Νίκαιας σόκαρε την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι αποκαλύψεις της δράσης των ταγμάτων εφόδου, της ιεραρχικής δομής και της λειτουργίας τους με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένα στοιχεία έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η συνέντευξη-ποταμός «πρωταγωνίστησε» στα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη...

Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα λειτούργησε σαν καταλύτης για το σπάσιμο της «ομερτά» της Χρυσής Αυγής. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος», το πρώην μέλος του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή του φονικού, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον 45χρονο δράστη ως υπαρχηγό της τοπικής οργάνωσης και να διηγηθεί όσα είδε «από μέσα» κατά τον ενάμιση χρόνο που έμεινε ως χρυσαυγίτης στην οργάνωση.

Το μπαράζ των αποκαλύψεων είναι ακόμη πιο σοκαριστικό. Γλαφυρές είναι οι περιγραφές για το κλίμα του εκφοβισμού και τα «γυμνάσια» μίσους στα οποία υποβάλλονται τα νέα μέλη προκειμένου να στρατολογηθούν. Οταν δρουν με «επιτυχία», τα νεοφώτιστα μέλη επιβραβεύονται και ο... «ηρωισμός» τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο, προκειμένου στην απόλυτη... πρόοδό τους να ενταχθούν σε τάγμα εφόδου.

«Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν «Μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό»», διηγείται το πρώην μέλος, περιγράφοντας σκηνές από Κου-Κλουξ-Κλαν. Οπως μάλιστα μας λέει χαρακτηριστικά, «εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση». Η αποχώρησή του από την ομάδα ήταν θέμα χρόνου...

Οι περιγραφές ξεπερνούν κάθε φαντασία. «Δεξί χέρι του Πατέλη, μας δήλωνε περήφανος για το πως είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι!», δηλώνει και ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πώς ανέχτηκε την κατάσταση αυτή.

«Για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς», λέει χαρακτηριστικά. Τα ρόπαλα, τα κλομπ και τα υπόλοιπα... «σύνεργα» της εγκληματικής τους δράσης τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής, σύμφωνα με τη μαρτυρία. Ομως, ως διά μαγείας, κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωνε τους επικεφαλής.

Ο πρώην χρυσαυγίτης δίνει ακριβείς περιγραφές και για τα μηχανοκίνητα τάγματα της οργάνωσης που λέγονται «ινόβα», από τη μάρκα των μηχανών που χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο τάγμα παρομοιάζεται με το μηχανοκίνητο σώμα ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ., που «επεμβαίνει αν υπάρχει θέμα ή μαζεύονται όλοι μαζί για να πάνε να κάνουν δράσεις». Είναι τα μέλη που αναλαμβάνουν να σπεύσουν όποτε οι επικεφαλής δώσουν την εντολή.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός που καταγγέλλει το πρώην μέλος για την ομάδα «Κένταυρος». Πρόκειται για τους ανηλίκους της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, τους οποίους τους δέχονται στα γραφεία τους και με την... κατάλληλη πλύση εγκεφάλου και την «εκπαίδευση» που γοητεύει τους νέους.

Για τον ίδιο τον 45χρονο δράστη, που τον γνώρισε μόλις εκείνος μπήκε στην ομάδα, το πρώην μέλος της ΧΑ απορεί πώς έφτασε να κάνει δολοφονία. «Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι», δηλώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει είναι ότι πήρε εντολή να πάει και να σκοτώσει.

Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις του όταν αναφέρεται στη βαρύτητα που δίνουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΧΑ στην Τοπική Οργάνωση Νίκαιας. «Ερώτηση: Ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος, ο Γερμενής είναι σε τακτική βάση στα γραφεία της Νίκαιας και του Πειραιά; Απ.: Την υποστηρίζουν πολύ τη Νίκαια, γιατί όλοι μία Νίκαια φωνάζουν για να «καθαρίσει». Παντού πάμε. Και στην Αθήνα έχουμε κατέβει. Και στην Ηλιούπολη και στο θέατρο που είχε ανέβει ένα έργο, η Νίκαια ήταν εκεί. Και αν δεν είναι με τις παραλλαγές, θα είναι με τα μαύρα». Την ανάλγητη συμπεριφορά των μελών της ΤΟ Νίκαιας και όχι μόνο συμπυκνώνει το πρώην μέλος με μια διήγησή του, για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σε μέλος της οργάνωσης που ήταν άρρωστο. «Ενα μέλος ήταν εγχειρισμένος στο κεφάλι γιατί είχε καρκίνο. Με τη δικαιολογία ότι έκλεψε ένα ευρώ, τον έσπασαν στο ξύλο πέντε άτομα. Και τελικά τον διέγραψαν...», μας λέει χαρακτηριστικά.

Μετά τη συνέντευξη αυτή, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και νέες μαρτυρίες έχουν αρχίσει να φτάνουν στα γραφεία του «Εθνους». Ακόμη ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, αυτήν τη φορά ενεργό, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αθήνας, σπάει τη σιωπή του. Ο λόγος είναι η διαφωνία του με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Η συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο στο «Εθνος της Κυριακής» αποτελεί ακόμη μία απογύμνωση της λειτουργίας της Χρυσής Αυγής.

Οσοι έμαθαν και όσοι κατήγγειλαν εκδιώχθηκαν

Η αρχική σύνθεση του Πυρήνα Νίκαιας, πολύ πριν αποκτήσει τη σημερινή του δύναμη. Τότε ακόμα τα μέλη στρατολογούνταν και ο επικεφαλής τους αξιολογούσε τις επιδόσεις του καθενός. Επειτα φτιάχτηκε ο Ανοιχτός και ο Κλειστός Πυρήνας, για να διαχωριστούν οι... φουσκωτοί από τα απλά μέλη. Στον Κλειστό Πυρήνα επιλέχθηκαν όσοι ήταν κοντά στον γραμματέα της Τ.Ο. Νίκαιας. Οσοι δεν ήταν στην... κλίκα του, χωρίς λόγο, τους έδιωχναν και αν ρωτούσαν το γιατί τους ξυλοφόρτωναν. Οπως καταγγέλλει στο «Εθνος» το πρώην στέλεχος της ΧΑ, πολλά από τα αρχικά μέλη αποχώρησαν ή εκδιώχθηκαν από την οργάνωση της Νίκαιας είτε γιατί έμαθαν για τη διασπάθιση του «ταμείου» των γραφείων, είτε γιατί τόλμησαν να τα καταγγείλουν.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου