Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

The Jungle: Η παραγκούπολη στη γειτονία των δισεκατομμυριούχων

Το Silicon Valley δεν είναι τόσο λαμπερό όσο φαίνεται. Μπορεί στην περιοχή να έχουν τις έδρες τους οι κολοσσοί της τεχνολογίας ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια εκεί ζουν τουλάχιστον 7600 άστεγοι.

Αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα είναι ο συνδυασμός της έλλειψης θέσεων εργασίας αλλά και της συνεχούς αύξησης των τιμών των σπιτιών.




Την περασμένη εβδομάδα ο δημοσιογράφος Robert Johnson έζησε για μια εβδομάδα στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν φτιάξει οι άστεγοι φωτογραφίζοντας τη καθημερινότητά τους και συνομιλώντας μαζί τους.

Το μέρος που έχουν εγκατασταθεί το ονόμασαν "The Jungle" και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το τα κεντρικά γραφεία της Adobe, της Apple, της intel και της Yahoo.



Τεράστιο είναι το πρόβλημα των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος στις ΗΠΑ καθώς η χώρα ανακάμπτει με  αργό ρυθμό εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης και της  ανεργίας.

Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος μη υλοποίησης των προγραμμάτων σίτισης και στέγασης, αφού  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές δαπανών, ώστε να συρρικνώσει το έλλειμμα.

Πηγή: Daily Mail
news247.gr     Στέφανος Νικήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου