Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

«Αυτοκτόνησε» νωρίς, «ξύπνησε»... αργά!



Η Eθνική βρέθηκε να χάνει με 26 πόντους, επέστρεψε στους έξι στο φινάλε, αλλά τα απανωτά λάθη σε κρίσιμα σημεία στέρησαν έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Ήττα από τους... υπερόπτες Σλοβένους (65-73) και πλέον η υπόθεση πρόκριση απομακρύνεται για την Ελλάδα.

Άργησε να ξυπνήσει η Εθνική Ελλάδας Ανδρών απέναντι στη Σλοβενία και ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες πρόκρισής της στην 8άδα του φετινού Ευρωμπάσκετ. Θέλει, πλέον, νίκη επί της Κροατίας και ήττα της Ισπανίας από την Ιταλία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφανίστηκε αγνώριστο, στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, στην κατάμεστη από Σλοβένους φιλάθλους «Stozice Arena». Λες και δεν βγήκαν ποτέ από τα αποδυτήρια ο Αντρέα Τρινκιέρι και οι παίκτες του επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κάνουν πάρτι, με τα αδέρφια Ντράγκιτς να τους «κερνούν» συνολικά 39 πόντους.

Η έλλειψη συγκέντρωσης της ελληνικής ομάδας ξεκίνησε από το τζάμπολ κιόλας, όταν ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός άλλαξε τη… δωδεκάτη ώρα τη βασική πεντάδα, αλλάζοντας το Βασίλη Καββαδά με το Γιάννη Μπουρούση. Η Ελλάδα πήρε το τζάμπολ, προηγήθηκε με 2-0 και μετά άρχισε η κατηφόρα… Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 26 πόντους (36-62), πριν η Εθνική μας ξυπνήσει και μαζέψει την κατάσταση (55-64, 62-68), χωρίς ωστόσο να προλάβει να κάνει την ανατροπή. 
«Μαχαιριά» η κακή πάσα του Βασίλη Σπανούλη (έκτο, συνολικά, λάθος του στο σημερινό αγώνα), με 44’’ να απομένουν και τη διαφορά να είναι στους έξι πόντους, που οδήγησε τους Σλοβένους στον αιφνιδιασμό και το +8 (62-70), κλειδώνοντας επί της ουσίας τη νίκη. Ακολούθησαν διαδοχικά άστοχα τρίποντα των Ελλήνων διεθνών, που είχαν τραγικά ποσοστά ευστοχίας (28% στα σουτ εντός παιδιάς και μόλις 22% από την περιφέρεια).

Οι «οικοδεσπότες» εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά, αντίθετα η χώρα μας όχι απλώς απομακρύνθηκε από το στόχο της αλλά είδε και τον Κώστα Παπανικολάου να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ, στον αριστερό αστράγαλο, στο 24’. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς να θυμίσουμε πως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα με θλάση δεύτερου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο. Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους, με 6/13 σουτ εντός παιδιάς, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ αλλά και έξι λάθη. Από τους νικητές ο Γκόραν Ντράγκιτς είχε 28 πόντους, συν πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73.
Ελλάδα (Τρινκέρι): Σλούκας 6, Μπουρούσης 6, Ζήσης 13 (1), Σπανούλης 21 (2), Περπέρογλου 1, Φώτσης 5, Παπανικολάου 3, Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3, Μπράμος 5, Πρίντεζης 2.
Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10 (1), Μπάλαζιτς, Γιοκσίμοβιτς 5 (1), Μούριτς 7 (1), Νάχμπαρ 5 (1), Γκ. Ντράγκιτς 28 (3), Ζ. Ντράγκιτς 11 (1), Λόρμπεκ 2, Βίντμαρ 2, Μπέγκιτς 3.

onsports.gr       Συντάκτης: Αλεξάνδρα Λούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου