Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σκότωσε τη γιαγιά του επειδή δεν άντεχε τις παρατηρήσεις της


Ο εγγονός της, ηλικίας 28 ετών, είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 84χρονης, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί τεμαχισμένο μέσα σε σακούλες στις 23 Αυγούστου, σε ερημική περιοχή της Ραφήνας.

 Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο 28χρονος σκότωσε τη γιαγιά του επειδή τον... επέκρινε για τον τρόπο ζωής του.

Μάλιστα, για να μην εντοπιστεί, σκηνοθέτησε κλοπή. Σκόρπισε ρούχα και αντικείμενα του σπιτιού σε διάφορα σημεία, άρπαξε διάφορα τιμαλφή τα οποία πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο και εξαφάνισε το μαχαίρι με το οποίο είχε δολοφονήσει τη γυναίκα.Τα μέλη του τεμαχισμένου σώματος είχαν βρεθεί σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμάτων στην οδό Πράσινου Λόφου και Στεφοπούλου στη Ραφήνα,.

Το θύμα, το οποίο διέμενε στα Πατήσια, παρέμεινε άγνωστο έως τις 14 του Σεπτεμβρίου, για το λόγο αυτό η αστυνομία πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει στη δημοσιότητα δύο φωτογραφικές απεικονίσεις του προσώπου της, μετά από ειδική επεξεργασία ανασύνθεσης.
Το κουβάρι για την εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε ουσιαστικά με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας. 

Η κόρη της και μητέρα του δράστη άρχισαν να αναζητούν την ηλικωμένη, γιατί, όπως είπαν, είχε καιρό να δώσει σημεία ζωής. Πήγαν στο σπίτι της και αφού το βρήκε άνω -κάτω, θεώρησε ότι κάποιοι την είχαν ληστέψει και την είχαν εξαφανίσει.

Κατά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα της ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι ταυτίζονταν με αυτά που ελήφθησαν από το τεμαχισμένο πτώμα.

Αμέσως η έρευνα στράφηκε στο στενό περιβάλλον του θύματος και ιδιαίτερα στον εγγονό της που έμενε πολύ κοντά στο σημείο, όπου είχε βρεθεί το πτώμα.

Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο, προέκυψε ότι αποτυπώματά του, βρέθηκαν τόσο στα πειστήρια που στον τόπο που είχε πετάξει το πτώμα όσο και στο διαμέρισμα του θύματος και συνελήφθη. Εχει ομολογήσει το έγκλημά του.

Πως διαπράχθηκε το έγκλημα

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, ο εγγονός επισκέφτηκε τη γιαγιά του στις 21 Αυγούστου.  Μετά από καυγά που είχαν για θέματα που σχετίζονται με την προσωπική του ζωή (είχε χωρίσει πρόσφατα) πήρε ένα μαχαίρι κουζίνας και αφού τη χτύπησε στο λαιμό εν ψυχρώ, τη σκότωσε.

Στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο και έφυγε από το σπίτι.

Την επόμενη μερά το πρωί πήγε ξανά στο σπίτι, έβαλε το πτώμα στην μπανιέρα και αφού το τεμάχισε με πριόνι, τοποθέτησε τα μέλη σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του!

Μόλις βράδιασε, υπό την κάλυψη του σκοταδιού, μετέφερε τις σακούλες με το τεμαχισμένο πτώμα της γιαγιάς του στον κάδο απορριμμάτων, όπου βρέθηκε.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου