Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν εγκληματική οργάνωση θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη Χρυσή Αυγή

Σαν εγκληματική οργάνωση θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη Χρυσή Αυγή

Αποφασισμένη να περιορίσει την Χρυσή Αυγή και να της προσδώσει τον αληθινό της χαρακτήρα εκείνον της εγκληματικής οργάνωσης είναι η κυβέρνηση. 
 
Παράλληλα με προσωπική του παρέμβαση ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσε γραμμή να πέσουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης που σε αυτή την συγκυρία δεν ευνοούν παρά την Χρυσή Αυγή. Στο μήνυμά του εμφανίστηκε ενωτικός τονίζοντας ότι δεν είναι «ώρα για εσωτερικές διαμάχες» και έκανε έκκληση να αποφευχθεί η οξύτητα, οι εμπρηστικές δηλώσσεις και η βία από όπου κι αν προέρχονται ενώ υπογράμμισε: «Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ' όπου και αν προέρχεται, και -πολύ περισσότερο- όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα». 
 
Παράλληλα την Πέμπτη ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας παρέδωσε φάκελλο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με στοιχεία που εμπλέκουν την Χρυσή Αυγή σε δεκάδες υποθέσεις βίας και στοιχειωθετούν τον χαρακτηρισμό της ως «εγκληματική οργάνωση». Ανοικτό πάντως είναι αν η Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπίστεί με το παρόν νομοθετικό πλαίσιο ή αν θα υπάρξει νέος νόμος. 
 
Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής «φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Η δραστηριότητα αυτή που περιγράφεται στο έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας, εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας. Η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς αυτής επιβάλλει κατά συνέπεια την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων, που προβλέπει το Σύνταγμα, ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας». 
 
Οι ενέργειες της κυβέρνησης δείχνουν ότι κινείται βάση σχεδίου για τον περιορισμό της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία που την απαξιώνουν στην κοινή συνείδηση. 
 
Παραφωνία στον κυβερνητικό σχεδιασμό συνιστά η επιμονή του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη να προβάλλει την θεωρεία των δύο άκρων σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το κοινωνικό κλίμα για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Για δεύτερη ημέρα χθες ο κ. Λαζαρίδης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου». Αποστάσεις από την θέση αυτή πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός του συνταγματικού τόξου». Η σύνδεση της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα συγκυρία ενώ ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για την δολοφονία του 34χρονου διχάζει όμως και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. 
 
Έντονη ήταν η αποδοκιμασία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος δήλωσε ότι «οι δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη δεν εκφράζουν τη ΝΔ και εκθέτουν τον πρωθυπουργό ενώ άφησε αιχμές για την σύντομη πορεία του πρωθυπουργικού συμβούλου στο κόμμα». Σαφή απόσταση πήρε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
 Γενικότερα η σκλήρή γραμμή του κ. Λαζαρίδη έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια των καραμανλικών στελεχών του κόμματος αλλά και των μετριπαθών βουλευτών που λένε ότι «είναι γελοίο να θεωρείται εκτός συνταγματικού τόξου η αξιωματική αντιπολίτευση».
 
proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου