Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πιστόλια, εικόνες του Χίτλερ και σβάστικες στο σπίτι του Χρήστου Παππά



Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής από τη Θεσσαλονίκη που έφτασε το πρωί στα Γιάννενα, στο σπίτι του Χρήστου Παππά, στο προάστιο Ανατολή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε προηγηθεί χθες το βράδυ αυτοψία στους χώρους του σπιτιού, του εισαγγελέα και ανδρών της κρατικής ασφάλειας, κατά την οποία βρέθηκαν φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και ένα 38αρι πιστόλι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκαν σήμερα δύο πιστόλια -ένα κολτ και ένα δεύτερο από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο μηχανισμός- τα οποία πρόκειται να σταλούν στην Αθήνα, για βαλλιστική εξέταση.

Αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στην οικία του Χρήστου Παππά και συλλέγουν ευρήματα, τα οποία τοποθετούν σε χάρτινα μεγάλα κιβώτια.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς κατείχε τη θέση υπαρχηγού στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννεασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987 και ο Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε συνιδρυτής της και εκ των βασικών αρθρογράφων της.

Κατάγεται από τη Λάκκα Σουλίου είναι γιος αντιστράτηγου και στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου ενώ ίδρυσε τις εκδόσεις Ηλιοφόρος με έδρα στην οδό Κεφαλληνίας όπου ήταν και η έδρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του ΄90.

Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ τη Δευτέρα, από τη μέχρι στιγμής βαλλιστική-συγκριτική εξέταση των όπλων που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες και συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε ότι πιστόλι 9 χιλιοστών που κατείχε νόμιμα ο Ηλίας Παναγιώταρος το οποίο και βρέθηκε σε ΙΧ ιδιοκτησίας του, ταυτοποιείται με την υπόθεση άσκοπων πυροβολισμών στη διάρκεια της κηδείας του Νικόλαου Ντερτιλή στις 31 Ιανουαρίου 2013.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου