Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ολική ρήξη Ολυμπιακού ΟΠΑΠ

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ΟΠΑΠ ΑΕ, αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν σκοπό τα καταγγείλουν τη σύμβαση με τον οργανισμό για λόγους αδιαφάνειας. Το Sport24.gr αναλύει...

ΟΠΑΠ

Όπως σας ενημέρωσε εγκαίρως το Sport24.gr από το βράδυ της Τετάρτης οι ερυθρόλευκοι πέταξαν το γάντι στον Μελισσανίδη (ΟΠΑΠ) αφήνοντας να διαρρεύσει πως αποσύρονται από τη χορηγία του ΟΠΑΠ έχοντας μάλιστα σκοπό να καταγγείλουν τη σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Στον Ολυμπιακό κάνουν λόγο για μεγάλο σκάνδαλο σχετικά στον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστεί η χορηγική "πίτα" της εταιρείας, που θέλει την ΑΕΚ της ερασιτεχνικής κατηγορίας να παίρνει 2.5 εκ. ευρώ και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να λαμβάνει μόνο 2 εκ. ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός (δεύτερο brand name) μόλις 1.5 εκ. ευρώ.
Θεωρούν ότι αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ΟΠΑΠ, που στηριζόταν στους τρεις άξονες της ανάπτυξης της αθλητικής οικονομίας, της κοινωνικής προσφοράς και της διαφάνειας.
Πως γίνεται να αποφασίζει το 33%;
Ένα ακόμα από τα ερωτήματα που θέτει ο Ολυμπιακός αφορά τον τρόπο με τον οποίο κινείται πλέον η ΟΠΑΠ ΑΕ και ποιοι είναι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις.
Η πλευρά των ερυθρολεύκων έχει σκοπό να στηριχθεί πάνω σε αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το 33% δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις που αλλάζουν τις σχέσεις του οργανισμού σε σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό, χωρίς να ερωτηθεί το υπόλοιπο 66% που αφορά μετόχους και τον ελληνικό λαό.
Ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να καταγγείλει τη συμφωνία για λόγους αδιαφάνειας και μάλιστα είναι πιθανό ακόμα και την Πέμπτη να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.
Μια μετωπική κόντρα έχει ξεκινήσει.
Χορηγίες
Όσον αφορά το αμιγώς διαφημιστικό κομμάτι που αφορά τον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" είναι σε εγρήγορση. Βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με ισχυρούς χορηγούς ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκαν και συμφωνίες με την Emirates και την Τράπεζα Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου