Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη!

Ανάστατοι είναι αυτή την ώρα η πόλη της Θεσσαλονίκης από τις απογευματινές διαμαρτυρίες των πολιτών! Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα  στην Θεσσαλονίκη τέσσερα συλλαλητήρια!

 

 Τα συλλαλητήρια αναπτύσσονται σε τέσσερα «μέτωπα» και συγκεκριμένα στο άγαλμα του Βενιζέλου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ), στην Καμάρα (οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) και στην πλατεία Αγίας Σοφίας (επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές).

Το κέντρο της πόλης  είναι απροσπέλαστο για τα οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί.  Συγκεκριμένα, μετά τον πλήρη αποκλεισμό σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης και των οδών Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίου Δημητρίου και των καθέτων Εθνικής Αμύνης, Αγγελάκη και Γ' Σεπτεμβρίου, το κέντρο είναι απροσπέλαστο από την οδό Λαγκαδά ως και τη Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε, χθες το απόγευμα, με την πορεία των ένστολων (αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών), ενώ σήμερα το πρωί, την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, τις συγχωνεύσεις και το μέτρο της κινητικότητας.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου