Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρατεύεται ο κοριός της ΕΥΠ για τη Χρυσή Αυγή

Επιστρατεύεται ο κοριός της ΕΥΠ για τη Χρυσή Αυγή

Δύο ακόμη άτομα πρόθυμα να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Ψάχνουν σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τον κύκλο των «νονών της νύχτας».


Σε επαφή με τουλάχιστον δύο πρόσωπα ακόμα, τα οποία όμως ζητούν εγγυήσεις για την σωματική τους ακεραιότητα, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος χειρίζεται το φάκελο της Χρυσής Αυγής.

Κατά τις ίδιες πηγές τα πρόσωπα αυτά ζητούν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων προκειμένου να μιλήσουν για τα «έργα και τις ημέρες» της οργάνωσης.

Ήδη οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία ενός πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής το οποίο εκφράσει την πρόθεσή του να καταθέσει λεπτομέρειες γύρω από τη δράση της οργάνωσης και να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σχέσεις με νονούς της νύχτας;

Παράλληλα οι Αρχές αναζητούν στοιχεία προσώπων που ανήκουν στον κύκλο των «νονών της νύχτας» προκειμένου υπό δικαστική προστασία να καταθέσουν πληροφορίες για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Αυτό διότι σύμφωνα με καταγγελίες «μπράβοι» πληρώνονταν από μέλη ή υποστηρικτές της οργάνωσης για να συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά μεταναστών.

Επιστρατεύεται ο κοριός της ΕΥΠ

Όπως όλα δείχνουν στο παιχνίδι φέρεται να έχει μπει και η ΕΥΠ, αφού οι Αρχές επιθυμούν να αξιοποιήσουν ήδη καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτουν εγκληματικές δράσεις.

Ανώτερη δικαστική πηγή τόνιζε ότι αυτό μπορεί να συμβεί για λόγους εθνικής ασφάλειας όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών, όπως αυτή του κυκλώματος εκβίασης στον Πειραιά.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου