Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι πρόγονοι μας έφτιαχναν επιτραπέζια σκεύη από τα οστά των θυμάτων τους!


Μια ενδιαφέρουσα, αλλά μακάβρια ανακάλυψη έκαναν Βρετανοί αρχαιολόγοι! Μελέτησαν παλαιά ανθρώπινα κρανία των πρόγονων μας και συμπέραναν, ότι τα χρησιμοποιούσαν σαν κούπες στις μυστικιστικές τελετές. 

Δηλαδή οι πρόγονοι μας έφτιαχναν επιτραπέζια σκεύη από τα οστά των θυμάτων τους! 

Συγκεκριμένα στην λίθινη Εποχή έπιναν το αίμα από τα κρανία των θυμάτων τους! Αυτό το ανατριχιαστικό μυστικό ανακάλυψαν οι εμπειρογνώμονες, καθώς διερευνούσαν διάφορα κρανία που είχαν βρεθεί στη σπηλιά στο Cheddar Gorge. Οι επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου από τις τελευταίες μικροσκοπικές μεθόδους επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη αυτή, για την χρήση των οστών τους, ως πόσιμα σκευή.

Η αρχαιολόγος Σιλβία Μπέλο είναι ενθουσιασμένη με την ανακάλυψη: «Υποψιαζόμαστε ότι ο πρώτος άνθρωπος κατείχε σημαντική τεχνογνωσία στη διαχείριση ανθρώπινου σώματος μετά το θάνατο. Οι μελέτες μας δείχνουν πόσες γνώσεις ανατομίας κατείχαν αυτοί οι άνθρωποι. " δήλωσε η Μπέλο.

Ο εμπειρογνώμονας και καθηγητής Κρις Στίνγκερ ανέφερε, ότι «τα κρανία πιθανώς χρησιμοποιούνταν μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, για μέρες ή μήνες». 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου