Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

UNICEF : 1,4 εκατομμύρια παιδιά απειλούνται από την πείνα

Η Unicef ​​ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: 




 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από  την πείνα. Οι χώρες που επηρεάζονται είναι η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν και η Υεμένη.




Στην Υεμένη, όπου υπάρχει πόλεμος υπέστησαν περίπου 462.000 παιδιά  υποσιτισμό οξείας μορφής - μια αύξηση σχεδόν 200 τοις εκατό από το 2014, δήλωσε το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδια. Στη βορειοανατολική Νιγηρία 450.000 παιδιά επηρεάζονται. Στο νότιο Σουδάν περισσότερα από 270.000 παιδιά απειλούνται από σοβαρό υποσιτισμό , ένω στη Σομαλία  περίπου 185.000. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί τους επόμενους μήνες στα 270.000.




"Για περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά, ο χρόνος εξαντλείται," παραπονέθηκε  ο ​​ Anthony Lake της Unicef - αλλά: «Μπορούμε ακόμη να σώσουμε ζωές." Ο σοβαρός υποσιτισμός και η διαφαινόμενη πείνα προκλήθηκαν από τον άνθρωπο. Σύνολικα επηρεάζονται  εκατομμύρια ανθρώποι. Η ανθρωπότητα απαιτεί ταχύτερη δράση. Η τραγωδία του 2011 με τον λιμό στο Κέρας της Αφρικής δεν πρέπει να επαναληφθεί. Στη Σομαλία, ο πληθυσμός απειλείται από την ξηρασία, ανέφερε η UNICEF .

Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού, σχεδόν 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και χρειάζονται βοήθεια. 




ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου