Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Tα αεροσκάφη του μέλλοντος!



Η NASA ανέθεσε σε τρεις εταιρείες να παρουσιάσουν τα μελλοντικά φουτουριστικά επιβατικά αεροπλάνα! Οι απαιτήσεις για τα αεροσκάφη του μέλλοντος θα είναι υψηλές. 

Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα θα πρέπει να πετούν με τα λιγότερα καύσιμα, να παράγονται οικονομικά και να κινούνται αθόρυβα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, έχει ζητήσει από αρκετές εταιρείες να αναπτύξουν μοντέλα που θα μπορούν να εμπλουτίσουν τον αέρα του 2025. ΟΙ Lockheed Martin, οι Northrop Grumman και η Boeing παρουσιάζουν τώρα τις αρχικές ιδέες τους.

Η Lockheed Martin λειτουργεί καλύτερα ως τρέχουσα πιλοτική γραμμή. Η Northrop Grumman μπορεί να φανταστεί, ότι οι ταξιδιώτες σύντομα θα κάθονται σε δύο καμπίνες. Και το μοντέλο της Boeing μοιάζει περισσότερο με ένα βομβαρδιστικό αεροπλάνο μυστικότητας παρά για επιβατικό αεροσκάφος.

Τα τρία μοντέλα μπορούν θεωρητικά να πετάξουν μέχρι και 85% της ταχύτητας του ήχου, φτάνουν μέχρι τα 11.000 χιλιόμετρα και μπορούν να μεταφέρουν 22.000 -45.000 kg φορτίου.

Η NASA έχει κάνει και παλιότερες προσπάθειες, όπως με το πρόγραμμα του 2008 :

Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί κατά 70% και η στάθμη θορύβου θα πρέπει να μειωθεί σε σύγκριση με το ισχύον πρότυπο της Federal Aviation Authority κατά 71 ντεσιμπέλ. Έτσι, ο θόρυβος μπορεί να περιορίζεται προς το αεροδρόμιο. Οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου θα είναι μειωμένες, πράγμα που θα βελτιώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση γύρω από τα αεροδρόμια.

Τα αεροσκάφη του μέλλοντος θα πετούν 5 έως 10% πιο αργά και υψηλότερα από τα συνηθισμένα , για να εξοικονομούν καύσιμα. Αλλά όλα τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πέρυσι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν και στις τρεις προϋποθέσεις.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου