Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Πως θα αποφευχθεί μια πιθανή καρδιακή προσβολή



Ρίχνοντας μια ματιά στους παράγοντες κινδύνου για καρδιακή προσβολή μπορείτε να δείτε ότι ένας ισορροπημένος και υγιεινός τρόπος ζωής είναι ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή καρδιακή προσβολή .
 
Οι παράγοντες κινδύνου είναι οι εξής :
  • Κάπνισμα
  • Οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου 
  • Ηλικία 
  • Υψηλή χοληστερόλη 
  • Υψηλή πίεση του αίματος 
  • Διαβήτης 
  • Έλλειψη άσκησης 
  • Υπερβολικό βάρος

Η τακτική άσκηση 

Μερικές φορές οι άνθρωποι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή δεν νιώθουν πίεση στο στήθος ή πόνο, αλλά μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποτρέψει την υπερβολική αύξηση βάρους ή να βοηθήσει στη διατήρηση της απώλειας βάρους..Η παχυσαρκία μπορεί να είναι ένας παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. 

Η άσκηση ενισχύει την καλή υγεία και καταπολεμά τις ασθένειες. 

Ανησυχείτε για τις καρδιακές παθήσεις; Προσπαθείτε να αποτρέψετε την υψηλή αρτηριακή πίεση; Ανεξαρτήτως του σωματικού σας βάρους, η σωματική δραστηριότητα θα ενισχύσει την «καλή» χοληστερόλη (HDL) και θα μειώσει τα ανθυγιεινά τριγλυκερίδια. Αυτό θα διατηρήσει την ομαλή ροή του αίματος σας, κάτι το οποίο θα μειώσει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε ή να αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων, του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη τύπου 2, της κατάθλιψης, ορισμένων ειδών καρκίνου και της αρθρίτιδας. Η άσκηση αυξάνει την ενέργεια,βελτιώνει τη διάθεση και βοηθά στον καλύτερο ύπνο, επίσης η άσκηση μπορεί να είναι διασκεδαστική. 



Κόψτε το κάπνισμα:




Τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος είναι μεγάλα και προκύπτουν από τη διακοπή της δράσης των τοξικών ουσιών στα αιμοπετάλια, που με τις ουσίες που απελευθερώνουν δημιουργούν συνθήκες που αυξάνουν την πιθανότητα σπασμού και θρομβογένεσης. Έτσι τουλάχιστον όσον αφορά τις καρδιαγειακές παθήσεις, με τη διακοπή του καπνίσματος ο οργανισμός απαλλάσσεται σε λίγες ημέρες από το μεγαλύτερο μέρος της βλαπτικής επίδρασης. 

Επίσης ο έλεγχος της αρτηριακής υπέρτασης και του διαβήτη εάν υπάρχουν, η διατήρηση ενός κανονικού βάρους και μια υγιής διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά χωρίς αυξημένες λιπαρές ουσίες, αποτελούν θεμελιώδεις κανόνες για την επιτυχή πρόληψη καρδιακών επεισοδίων.

Σημαντικό για να αποφύγετε ενα έμφραγμα είναι να κάνετε τακτικά εξετάσεις, όπως αιματολογικες εξετάσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα και πολλές άλλες. Οι εξετάσεις αυτές μπορεί να αποκαλύψουν καρδιακά προβλήματα, γι'αυτό συμβουλευτείτε έναν καρδιολόγο. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου