Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Δήλωση - μανιφέστο με αρχηγικό στιλ από τον Παπανδρέου

Είπε πολλά για ΠΑΣΟΚ αλλά λέξη για «Ελιά» - Με την ψήφο μας πρέπει να απαντήσουμε στις συντηρητικές επιλογές

Γιώργος ΠαπανδρέουΜόνος του και χωρίς τη σύζυγό του Άντα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο μετά τις 10.30 πμ, στη Νέα Ερυθραία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ εξερχόμενος  από  το  εκλογικό  κέντρο

δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε 40 χρόνια πολλά για αλλαγή, δημοκρατία και πρόοδο σε αυτή τη χώρα. Τις πιο δύσκολες στιγμές κληθήκαμε να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος, ενώ πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρονικά, πάντα σκεπτόμενοι το εθνικό συμφέρον, μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις πιέσεις των αγορών, που δεν ύψωσε ανάστημα αλληλεγγύης».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Ελπίζω αυτός ο κύκλος να κλείνει πια. Αύριο πρέπει να απαντήσουμε στις συντηρητικές επιλογές. Πρέπει να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, με αλληλεγγύη, για μια κοινωνία ανθρώπινη. Πρέπει να βρεθούμε κοντά στον πολίτη. Σε αυτόν τον τόπο δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να σταματήσει το πελατειακό σύστημα να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμόγη υπάρχει και το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Αυτό είναι το διακύβευμα από αύριο» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου