Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γέμισαν αίμα οι δρόμοι της Μαριούπολης – Βίντεο ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



Νεκροί, τραυματίες, καμμένη γη, ο ήχος των πυροβολισμών, άνθρωποι που ουρλιάζουν.... Οι εικόνες από τη Μαριούπολη είναι εφιαλτικές. 
Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων ανταρτών συνεχίζονται στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, με τον τελευταίο απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται στους 21.   

Μεταξύ αυτών και ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Ουκρανό στρατιώτη.
Με σκισμένα ρούχα και εμφανή τα τραύματά τους, οι κάτοικοι της Μαριούπολης κυκλοφορούν στους δρόμους.


Οι Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν στο "ψαχνό".

Έντρομοι οι κάτοικοι της πόλης καλύπτουν τις σορούς με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

 
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν τον Ρώσο πρόεδρο χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του "προκλητική" και επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν αποδέχεται την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

"Το ταξίδι αυτό είναι προκλητικό και αχρείαστο. Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία και, φυσικά, δεν αναγνωρίζουμε τις παράνομες, αθέμιτες ενέργειες της Ρωσίας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ Τζεν Ψάκι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ανάλογη ήταν και η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται τους εορτασμούς για την επέτειο του τέλους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου για να προβάλει την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

"Η ΕΕ σημείωσε με λύπη την παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια στρατιωτική παρέλαση (…) στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας", δήλωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

"Μια σημαντική ημέρα στην κοινή μας ιστορία, αφιερωμένη στο να τιμήσουμε τις τεράστιες θυσίες και να θυμηθούμε τους εκατομμύρια νεκρούς του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για να προβληθεί η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας", πρόσθεσε η ίδια.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου