Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι Freaky Fortune, ο Risky Kidd και το "Rise Up" φεύγουν για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου!



Αναμφισβήτητα το φετινό τραγούδι που στείλαμε στην Eurovision δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. 

Ακούγοντάς το κανείς αναμφισβήτητα δεν μένει με το στόμα ανοιχτό, ούτε εντυπωσιάζεται από την... έμπνευση που το χαρακτηρίζει, μιας και πρόκειται για ένα συνηθισμένο ποπ τραγουδάκι σαν αυτά που έχουμε ακούσει κατά καιρούς στην Eurovision και όχι μόνο, χιλιάδες φορές.



Ναι, πρόκειται για ένα ανάλαφρο ποπάκι, το οποίο ακολουθεί πιστά την συνταγή της Eurovision, όπου πάρα πολλές είναι οι χώρες κάθε χρόνο που αποφασίζουν να στηρίξουν την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μόνο στον εντυπωσιασμό και στο κατά πόσο εύκολα μπορούν να κάνουν τον κόσμο να...λικνιθεί στο ρυθμό του τραγουδιού τους, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βάση στο στίχο, στην μελωδία, στην ουσία της εμφάνισής τους.



Παρόλα αυτά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως το "Rise Up" σαφέστατα δεν είναι ότι πιο μέτριο έχουμε δει κατά καιρούς από την δική μας χώρα σε αυτή την μεγάλη, πανευρωπαική γιορτή του τραγουδιού. Είναι ένα ποπάκι - όπως ήδη είπαμε - το οποίο καταφέρνει με επιτυχία να σε παρασύρει στο ρυθμό του και να σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ σου και σίγουρα ο ενθουσιασμός και το πάθος των παιδιών που το ερμηνεύουν σου φτιάχνει την διάθεση και σε κάνει να χαμογελάς.


Αυτά ακριβώς ίσως να ήταν και τα κυρίαρχα στοιχεία που έκαναν το "Rise Up" να κερδίσει απόψε το στοίχημα της πρόκρισης και να πατήσει γκάζι για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, όπου εκεί θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάαααρα πολύ για να ξεχωρίσουμε, έχοντας φέτος στα χέρια μας ένα τραγούδι που η πικρή αλήθεια είναι πως δεν κάνει την διαφορά, ούτε καμία ιδιαίτερη ταυτότητα κουβαλά.



 
Φυσικά, ανεξάρτητα από τα σχόλιά μας και τις κρίσεις και τις επικρίσεις που κάνουμε τόση ώρα,εννοείται πως το Σάββατο το βράδυ θα σταθούμε στο πλευρό των παιδιών και όλοι όσοι δούμε Eurovison θα προσπαθήσουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας να φωνάξουμε... "Rise Up"!!!  

ΥΓ: Αυτό το τραμπολίνο δεν μπορούμε να πούμε πως είναι η επιτομή της έμπνευσης και της καλαισθησίας, αλλά τι να κάνουμε; Αβυσσος η ψυχή του εμπνευστή-καλλιτέχνη... 

tlife.gr     Νάνσυ Νικολαΐδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου