Σάββατο 3 Μαΐου 2014

CNN: Η Ακρόπολη είναι μία από τις 8 τουριστικές "παγίδες" του πλανήτη

Η Ακρόπολη ανάμεσα στα 8 παγκόσμια μέρη που πρέπει να επισκεφθεί ένας τουρίστας, σύμφωνα με το CNN

"Οι 8 τουριστικές "παγίδες" που αξίζουν για να τις επισκεφθεί κανείς". Έτσι τιτλοφορείται το νέο δημοσίευμα του CNN που αποθεώνει την Ακρόπολη. Η Ακρόπολη έρχεται στη δεύτερη θέση της σχετικής οκτάδας, πίσω από το Ταζ Μαχάλ.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία ταξιδευτή Γκάρι Αρντ: "Είχα μια φριχτή εμπειρία, όταν επισκέφτηκα τις Πυραμίδες, αλλά θα ξαναπάω και θα συνεχίσω να τις συστήνω στον κόσμο, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής είναι οι Πυραμίδες. Μερικά μέρη απλά πρέπει να τα επισκεφθείς και να ξεχάσεις όλες τις αρνητικές στιγμές".

Η Ακρόπολη αφήνει πίσω της το Στόουνχετζ και το Γκραντ Κάνυον.


  

Συγκεκριμένα, το CNN γράφει για την Ακρόπολη:

"Η άγρια σύγχρονη Αθήνα, μπορεί να προκαλέσει ένα πολιτισμικό σοκ σε όσους περιμένουν λευκά μάρμαρα σε κάθε γωνιά του δρόμου, αλλά για τους περισσότερους η πιο ενοχλητική εμπειρία είναι η πολύωρη αναμονή για ένα εισιτήριο στην Ακρόπολη, δίπλα σε φύλακες και λαοθάλασσα επισκεπτών.

Η ανάβαση στην Ακρόπολη γίνεται υπό τον καυτό ήλιο, παρέα με χιλιάδες άλλους τουρίστες, αλλά στην κορυφή θα καταλάβετε γιατί εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο και συνεχίζουν να έρχονται ξανά και ξανά.

Εδώ βρίσκεται η καρδιά της Αθήνας και ίσως ολόκληρης της Ελλάδας, σε ένα βάθρο ύψους 150 μέτρων. Η Ακρόπολη έχει υποστεί χιλιάδες χρόνια πολέμων, κλοπής των λίθων, την τιμωρία από τον καυτό ήλιο αλλά παραμένει ακόμη εκεί. Εμπνευστείτε από αυτό, σφίξτε τα δόντια σας γιατί πραγματικά το αξίζε".

Αυτή είναι η λίστα του CNN με τα 8 μέρη που αξίζει να επισκεφθείς έτσι κι αλλιώς και να ξαναπάς αν μπορείς:

1.Ταζ Μαχάλ, Ινδία

2.Ακρόπολη, Αθήνα

3.Το μετρό του Λονδίνου

4.Ο δρόμος Khao San, Μπανγκόκ

5.Sacre Coeur, Παρίσι

6.Στόουνχετζ, Βρετανία

7.Ο Χριστός Λυτρωτής, Ρίο Ντε Τζανέιρο

8.Γκράντ Κάνυον, Αριζόνα

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου