Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η επόμενη ημέρα των εκλογών: Τα ντέρμπι σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική και η άνοδος της ΧΑ

Ισχυρή παρουσία της Χρυσής Αυγής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής

Η επόμενη ημέρα των εκλογών: Τα ντέρμπι σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική και η άνοδος της ΧΑ

Οριακή νίκη του Γιώργου Καμίνη έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδη έδωσε η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος του υπουργείου Εσωτερικών λίγο μετά τις 11 μ.μ.: Ο δήμαρχος Αθηναίων ελάμβανε ένα 21,1% έναντι ποσοστού 19,9% του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Αυτά τα ποσοστά συνιστούσαν μια συνολική ανατροπή από τις αρχικές προβλέψεις των exit polls ειδικά αυτών που μεταδόθηκαν στις 7 μ.μ. με το που έκλεισαν οι κάλπες, όταν ο Σακελλαρίδης εμφανιζόταν πρώτος ενώ ο Γ. Καμίνης κρατούσε με κάποια δυσκολία τη δεύτερη θέση. Λίγο πριν από τις 9 μ.μ. με την ανάλυση του 100% των αποτελεσμάτων των συνεντεύξεων εξόδου, η μάχη των δύο υποψηφίων είχε βρεθεί σε μια οριακή ισοπαλία, ενώ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ υποχωρούσε περισσότερο και κινδύνευε να χάσει την τρίτη θέση από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, που άγγιξε το 16%.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες όπως τα μετέδωσε το υπ. Εσωτερικών 

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τόσο στην Αθήνα - που από το 7% των βουλευτικών του 2012 φτάνει στο 16% - όσο και στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλά.

Στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος του υπουργείου Εσωτερικών, η Ρένα Δούρου κερδίζει την πρώτη θέση, αλλά ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι τέταρτος με υψηλά ποσοστά άνω του 10%. Στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης επίσης κερδίζει την πρωτιά, αλλά τα ποσοστά του Αρτέμη Ματθαιόπουλου κοντά στο 8% είναι πολύ πιο υψηλά από αυτά που έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ιδρυτή του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη που μίλησε για ανάγκη να βγει στις ευρωεκλογές το κόμμα του τρίτο και όχι η ΧΑ. Αργά τη νύχτα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε για το ανησυχητικά υψηλό αποτέλεσμα των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής. «Το μεγάλο δημοκρατικό ζήτημα είναι τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής. Είναι επιτακτική η υποχρέωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που πιστεύουν στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα να αγωνιστούμε σθεναρά κατά του ναζισμού και της πολιτικής βίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά της ΧΑ στην Αθήνα και στην Αττική εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσιούμπας. Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης είπε πως «τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δημιουργούν την υποχρέωση αντιμετώπισης του επικίνδυνου αυτού φαινομένου από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις».

Ποιοι είναι οι νικητές του α' γύρου

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη της Singular Logic, η Ρένα Δούρου στην Αττική, ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα, ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά και ο Απ. Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι οι νικητές του πρώτου γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τις υπόλοιπες έντεκα περιφέρειες διεκδικούν δέκα υποψήφιοι οι οποίοι στηρίζονται από τη ΝΔ, επτά από την Κεντροαριστερά, τέσσερις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας ανεξάρτητος.

Καμίνης: «Η μάχη συνεχίζεται»

Ο Γιώργος Καμίνης είπε αρχικά ότι η ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ξεπέρασε την πόλωση των τελευταίων ημερών και δήλωσε αισιόδοξος πως θα κόψει πρώτος το νήμα στον β' γύρο.

Λίγο μετά τις 10 μ.μ. ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι «το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αποτελεί μια πρώτη δικαίωση». Φρόντισε δε, μιλώντας στο εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού του στα Προπύλαια να επιτεθεί αμέσως στον αντίπαλό του, τον Γιώργο Καμίνη, για τον οποίο είπε ότι συντάχθηκε με τα κόμματα του μνημονίου και δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως υπερκομματικός υποψήφιος.

Από την πλευρά του, λίγο μετά τις 11 μ.μ. ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Η μάχη συνεχίζεται και πιστεύω ότι την επόμενη Κυριακή θα επιτύχουμε μεγάλη νίκη».

Ο μεγάλος ηττημένος της αναμέτρησης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια στον Γιώργο Καμίνη και στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και απέδωσε την ιστορική αποτυχία της ΝΔ στις εκλογές στο γεγονός της υποψηφιότητας Νικήτα Κακλαμάνη. «Η μη συνένωση των δυνάμεών μας δεν μας επέτρεψε να πάμε στο β' γύρο» είπε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

«Διόρθωση» στην Περιφέρεια Αττικής

Λίγο πριν από τις 10 μ.μ. η πλήρης ανάλυση των ευρημάτων του exit poll για την Περιφέρεια Αττικής εμφάνισε την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου να λαμβάνει 24,5%, ενώ ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός λάμβανε 22%. Τρίτος ο Γιώργος Κουμουτσάκος της ΝΔ με 14% και τέταρτος ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής με 11%. Ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ ήταν πέμπτος με 10,5% και ο Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ έκτος με 7%. Τα ποσοστά στη δεύτερη εκτίμηση «ψαλίδισε» σημαντικά το προβάδισμα που είχε η Ρένα Δούρου σύμφωνα με το πρώτο exit poll που μεταδόθηκε στις 7 μ.μ. με το που έκλεισαν οι κάλπες.

Ωστόσο η ίδια λίγο πριν τις 11 μ.μ. από το εκλογικό της περίπτερο στην Πλατεία Κοραή μίλησε γεμάτη ενθουσιασμό για μια «σπουδαία μάχη που δόθηκε κόντρα σε προβλέψεις, κόντρα σε συμφέροντα».

«Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες που ήλθαν δίπλα μας και σε αυτό το δύσκολο αγώνα μας δίνουν δύναμη για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, τις ζωές που μας έχουν στερήσει χρόνια» ανέφερε. «Και αν τις πάρουμε στην Αττική, θα τις πάρουμε σε όλη την πατρίδα». Παράλληλα κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μην εξαπατηθούν από όσα συμβαίνουν στα κανάλια», καταγγέλλοντας κυβερνητικούς υπουργούς που καλούν τον κόσμο να ψηφίσει τον Γιάννη Σγουρό.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σγουρός ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει τον υπερκομματικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του, τόνισε: «Ζητώ τη στήριξη των πολιτών και μόνο των πολιτών την επόμενη Κυριακή».

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος που μετέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα η Ρένα Δούρου ελάμβανε 23,8% ενώ ο Γιάννης Σγουρός βρισκόταν στο 22,1%.

Τσίπρας: «Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον δεύτερο γύρο»

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα σε περιφέρειες και δήμους είπε: «Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον δεύτερο γύρο».

Τον ενθουσιασμό της Κουμουνδούρου αντέκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σημείωσε: «Εχουμε 12 περιφέρειες στις οποίες η ΝΔ βρίσκεται στον β΄γύρο- σε 4 έχει μεγάλο προβάδισμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε 5 περιφέρειες».

Μήνυμα Σαμαρά για ευρωεκλογές

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κρατώντας χαμηλούς τόνους, μίλησε για επιτυχίες της ΝΔ, αλλά κυρίως στάθηκε στο κρίσιμο της ευρωκάλπης την προσεχή Κυριακή:

«Κάθε κάλπη έχει τη δική της σημασία. Ασφαλώς ξεχωριστή σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θέλω να σταθώ στις αδιαμφισβήτητες επιτυχίες στις περιφέρειες και στους δήμους. Οπως δεν θέλω να σταθώ απέναντι στις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών που ήταν διαφορετικές από τις δικές μας.

» Την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνεται αυτή διαδικασία. Την προσεχή Κυριακή όμως έχουμε ταυτόχρονα τη μάχη των ευρωεκλογών. Μια μάχη που η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη σταθερότητα που της αξίζει. Είναι στο χέρι των Ελλήνων είτε να συμβάλλουν να πάει μπροστά η χώρα με σταθερά βήματα είτε να αφήσουν τη χώρα να ξανακυλήσει πίσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Μονομαχία Μώραλη - Μιχαλολιάκου στον Πειραιά

Στον Πειραιά, σύμφωνα με εκτίμηση αποτελέσματος του υπουργείου Εσωτερικών ο Γιάννης Μώραλης έπαιρνε ένα 33,2% των ψήφων ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος το 31,1%.

Τρίτος και σε ρόλο «ρυθμιστή» του β' γύρου αναδείχθηκε ο Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος σε ομιλία του το βράδυ της Κυριακής μίλησε για «οργανωμένα συμφέροντα» στην πόλη που αποδείχτηκαν ισχυρά και κατήγγειλε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «συνέβησαν πράγματα» που θέτουν εν αμφιβόλω τη νομιμότητα των εκλογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των exit poll για τον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης ελάμβανε ένα ποσοστό μεταξύ 33,5% - 34,5%, ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε μεταξύ 30,5% - 31,5%. Ο Θοδωρής Δρίτσας ελάμβανε 16% - 17% και η Ελπίδα Παντελάκη 6% - 7%.

«Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, ταράζοντας τα νερά... Επτά στους δέκα Πειραιώτες αποδοκίμασαν τον απερχόμενο δήμαρχο» δήλωσε λίγο μετά τις 10.40 μ.μ. ο Γιάννης Μώραλης.

Ωστόσο ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έδωσε δραματικό χαρακτήρα στην εκλογική διαδικασία με δηλώσεις του αργά το βράδυ στις οποίες άφησε αιχμές για τις προεκλογικές τακτικές του αντιπάλου του Γιάννη Μώραλη.

«Δοκιμάστηκε η αντοχή της Δημοκρατίας», είπε καταγγέλλοντας «βία, εκφοβισμό και εκμαυλισμό».

«Την επόμενη Κυριακή θα έχει εξαφανιστεί η βία από τη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι απαγορεύτηκε η είσοδός του σε εκλογικά τμήματα από τους «γνωστούς με τα μαύρα».

«Χρησιμοποιήθηκε κάθε αθέμιτο μέσο», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, λέγοντας ότι «ασκήθηκε βία και εκφοβισμός, υπήρξε χυδαίος εκμαυλισμός με διανομή τροφίμων σε σακούλες που μέσα υπήρχαν 20ευρα».

Ανετη νίκη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, με τον Γιάννη Μπουτάρη να υπολογίζεται από τα πρώτα exit polls να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα περί των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του υποψηφίου της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και πρόσθεσε πως «το πείραμα άξιζε τον κόπο».

Στις 11 μ.μ. το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος: Ο Γιάννης Μπουτάρης ελάμβανε 35,4% και ο Σταύρος Καλαφάτης 26,4%, ενώ ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ ελάμβανε 10% και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής ποσοστό 8,1%.

Οι εκτιμήσεις της Singular Logic

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic τα ποσοστά των υποψηφίων στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους ήταν τα εξής:

Περιφέρεια Αττικης

Δούρου Ειρήνη 23,8%

Σγουρός Γιάννης 22,1%

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τζιτζικώστας Απόστολος 32,8%

Ιωαννίδης Γιάννης 18,71%

Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Παυλίδης Γιώργος 33,5%

Γιαννακίδης Αστρίδης 27,6%

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Δακής Γεώργιος 35,8%

Καρυπίδης Θοεδ. 29,5%

Περιφέρεια Ηπείρου

Καχριμάνης Αλέξανδρος 49,3%

Γεροβασίλη Ολγα 25,1%

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αγοραστός Κων. 43%

Τσιλιμίγκας Νικ. 16,6%

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Γαλιατσάτος Θεοδωρος 21,2%

Σπύρου Σπυριδων 20,9%

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Κατσιφάρας Απόστολος 22,7%

Κατσανιώτης Ανδρέας 19,7%

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μπακογιάννης Κων. 42,3%

Αποστόλου Ευαγγελος 19,3%

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τατούλης Πέτρος 42,7%

Βουδούρης Οδυσσέας 16,3%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Καλογήρου Χριστιάνα 30,6%

Γιακαλής Αθανάσιος 26,8%

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Χατζημάρκος Γεώργιος 34,6%

Μαχαιρίδης Ιωάννης 33%

Περιφέρεια Κρήτης

Αρναουτάκης Σταύρος 40,7%

Τσόκας Σεραφείμ 26,4%

Δήμος Αθηναίων

Καμίνης Γιώργος 21,1%

Σακελλαρίδης Γ. 19,9%

Δήμος Θεσσαλονίκης

Μπουτάρης Γιάννης 35,8%

Καλαφάτης Σταύρος 26,6%

Δήμος Πειραιά

Μώραλης Γιάννης 33,1%

Μιχαλολιάκος Βασίλης 31,4%



Τι έδειξαν τα πρώτα exit polls

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Exit Poll που μεταδόθηκε στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής από τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής ήταν η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανιζόταν να λαμβάνει ποσοστό ανάμεσα σε 27% και 31% και ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός 20,5-24,5%. Ωστόσο τα ποσοστά της Ρένας Δούρου «χαμήλωσαν» στη δεύτερη εκτίμηση.

Αντίστοιχα στον Δήμο Αθηναίων τις δύο πρώτες θέσεις εμφανίζονταν να καταλαμβάνουν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ με 20% - 24% και ο Γιώργος Καμίνης με 19% - 23%, αλλά τα νούμερα άλλαξαν δύο ώρες αργότερα υπέρ του δημάρχου.

Στις 7 μ.μ. τα ποσοστά του τρίτου, του υποψηφίου της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλου και του τέταρτου, του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη είναι ιδιαίτερα κοντά σε αυτά του Γ. Καμίνη: Ο μεν Σπηλιωτόπουλος ελάμβανε ένα ποσοστό από 15% έως 19% ο δε Κασιδιάρης εμφανιζόταν ανάμεσα στο 14% και το 17%.

Η δύναμη της ΧΑ καταγράφεται πάντως ως εντυπωσιακή στην Αθήνα και συνολικά στην Αττική: O Κασιδιάρης εκτιμήθηκε πως λαμβάνει το 15,5% των ψήφων, ενώ ο Ηλίας Παπαναγιώταρος είναι τέταρτος στην Περιφέρεια Αττικής με εκτίμηση στο 10%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του exit poll των 7 μ.μ. για την Περιφέρεια Αττικής ήταν:

Υποψήφιοι, εκτίμηση, από εώς

Ρένα Δούρου  29,0% 27,0 - 31,0%

Γιάννης Σγουρός 22,5% 20,5 - 24,5%

Γιώργος Κουμουτσάκος 15,0% 14,0 - 16,0%

Ηλίας Παναγιώταρος 10,0% 9,0 - 11,0%

Θανάσης Παφίλης 9,0% 8,0 - 10,0%

Παύλος Χαϊκάλης 5,0% 4,0 - 6,0%

Θάνος Τζήμερος 2,0%   1,5 - 2,5%

Μαρία Γιαννακάκη 2,0% 1,5 - 2,5%

Δέσποινα Κουτσούμπα 2,0% 1,5 - 2,5%

Αντώνης Γάκης 2,0% 1,5 - 2,5%

Πέτρος Μαντούβαλος 1,5% 1,0 - 2,0%

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εξόδου για τον Δήμο Αθηναίων που μεταδόθηκαν στις 7 μ.μ. είχαν ως εξής:

εκτίμηση από - έως

Γαβριήλ Σακελλαρίδης 22,0% 20,0 - 24,0%

Γιώργος Καμίνης 21,0% 19,0 - 23,0%

Αρης Σπηλιωτόπουλος 17,0% 15,0 - 19,0%

Ηλίας Κασιδιάρης 15,5% 14,0 - 17,0%

Νικήτας Κακλαμάνης 8,5% 7,5 - 9,5%

Νίκος Σοφιανός 7,0% 6,0 - 8,0%

Βασίλης Καπερνάρος 4,0% 3,0 - 5,0%

Πέτρος Κωνσταντίνου 1,5% 1,0 - 2,0%

Ιωάννα Κοντούλη 1,0% 0,5 - 1,5%

Άλλο 2,5% 2,0 - 3,0%

Στον Δήμο Πειραιά εμφανιζόταν πρώτος ο Γιάννης Μώραλης με 33,5% - 37,5% και δεύτερος ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος με 28-32%.

Γιάννης Μώραλης (Πειραιάς Νικητής) 33,5 - 37,5%

Βασίλης Μιχαλολιάκος (Μας ενώνει ο Πειραιάς) 28 - 32%

Θοδωρής Δρίτσας (Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η Πόλη μας) 18,5 - 22,5%

Ελπίδα Παντελάκη (Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά) 4 - 6%

Νικόλαος Κούζηλος (Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά) 4 - 6%

Ιωσήφ Βουράκης (Πειραιάς – Νέα Αρχή) 1,5 - 2,5%

Αντώνης Κολογερογιάννης (Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς όλοι μαζί") 0,5 - 1,5%

Αθανάσιος Διαβολάκης (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση – ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Λιμάνι) 0,5 - 1,5%

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα exit poll πρώτος εμφανίστηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 35,1% και ακολουθούν οι: Γιάννης Ιωαννίδης 16%, Δέσποινα Χαραλαμπίδου 15,6%, Μάρκος Μπόλαρης 9,9%, Νικόλαος Χρυσομάλλης 7,6%


Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα αποτελέσματα του exit poll ήταν:

Κώστας Αγοραστός 42,5%
Ηρώ Διώτη 16,9%
Νίκος Τσιλιμίγκας 16,8%

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα αποτελέσματα ήταν:

Πέτρος Τατούλης 43,1%
Γιώργος Δέδες 20,4%
Οδυσσέας Βουδούρης 18,4%
Δημήτρης Δολτσινιάδης 5,3%

Στην Περιφέρεια Κρήτης τα αποτελέσματα ήταν:

Σταυρος Αρναουτάκης 40,4%
Μιχάλης Κριτσωτάκης 22,7%
Σεραφείμ Τσόκας 21,2%
Στέλιος Ορφανός 5,5%

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου