Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο 31χρονος συνεργός του Μαζιώτη



Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου που συνελήφθη προχθές στο Βύρωνα και θεωρείται συνεργός του Νίκου Μαζιώτη. Πρόκειται για τον Αντώνη Σταμπούλο του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 21.2.1983 στην Αττική.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του 31χρονου και έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του και τη φωτογραφία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας.

Ο 31χρονος, κατά τη σύλληψή του, είχε στην κατοχή του τα κλειδιά της μοτοσυκλέτας του. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τη μοτοσυκλέτα, δύο χιλιόμετρα από το γκαράζ του Βύρωνα, στην πλατεία Υμηττού και με τα στοιχεία της βρήκαν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο πατρικό σπίτι του 31χχρονου, στο Μαρούσι.

Ο Αντώνης Σταμπούλος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για οποιονδήποτε λόγο, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της ανάκρισης ήταν εντελώς αρνητικός. Μιλούσε μόνο στα ιταλικά και από το όνομα της μητέρας του φαίνεται ότι έχει και ιταλική καταγωγή.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και δεν δεχόταν να φωτογραφηθεί, κάνοντας γκριμάτσες για να εμποδίσει τους φωτογράφους της ΕΛΑΣ.

Για τον λόγο αυτό, η φωτογραφία που δίνεται στην δημοσιότητα είναι από την αστυνομική του ταυτότητα, αφού ταυτοποιήθηκε ο συλληφθείς. Οι αρχές αναφέρουν ότι το καλύτερο θα ήταν να μπορούν να δώσουν την φωτογραφία του στην δημοσιότητα όπως είναι σήμερα. Διαφέρει στο ότι δεν φοράει τα γυαλιά του, έχει μουσάκι και είναι λίγο πιο γεροδεμένος.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Επαναστατικού Αγώνα συνελήφθη προχθές το βράδυ στον Βύρωνα, απέναντι από γκαράζ που είχε νοικιάσει τον Ιούνιο του 2013 ο ίδιος ο Μαζιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λευκό ποινικό μητρώο και έχει ήδη έρθει σε επαφή με την δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ. Από τη στιγμή της σύλληψής του αρνείται να φάει και έχει πιει μόνο νερό από εμφιαλωμένο μπουκάλι που του έδωσε η δικηγόρος. Την Κυριακή το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική, ο κατηγορούμενος έχει εντοπιστεί από κάμερα να κινείται στην πλατεία Κλαυθμώνος, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για να ανακαλυφθεί η διαδρομή που ακολούθησε και που μπορεί να οδηγήσει τους αστυνομικούς στη γιάφκα της τρομοκρατικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σύλληψή του βρέθηκε να έχει στην κατοχή του σημειώσεις με σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά των εφοπλιστών Βαγγέλη Μαρινάκη και Θόδωρου Βενιάμη, του επιχειρηματία και προέδρου του ΣΕΒ, Θόδωρου Φέσσα και της συζύγου του, καθώς και κατά γραφείων των εταιρειών ιδιοκτησίας τους και κατά των γραφείων της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του 31χρονου γίνεται σε εκτέλεση σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, με την διαβεβαίωση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει ως εξής:
Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ατόμου που συνελήφθη προχθές (01-10-2014) στο Βύρωνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Πρόκειται για τον ΣΤΑΜΠΟΥΛΟ Αντώνη, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική.
Δημοσιοποιείται η φωτογραφία από το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου